Hlavní obsah

Uherské Hradiště zbouralo dům v Rybárnách, chce tam zlepšit dopravní obslužnost

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice v Uherském Hradišti nechala zbourat rohový dům v Šaňákově ulici v místní části Rybárny. Demolice domu uvolnila prostor, který plánuje město využít pro zlepšení dopravy v oblasti.

Článek

Plánované úpravy se týkají především Moravního nábřeží a jeho nejbližšího okolí, zahrnují mimo jiné vybudování chodníků nebo světelné křižovatky. Projektovou dokumentaci nyní zpracovává společnost Dopravoprojekt Ostrava, loni uspěla ve výběrovém řízení, které město vypsalo.

Kromě Uherského Hradiště by se na zlepšení dopravní obslužnosti v nejbližším sousedství řeky Moravy mělo investorsky podílet i Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) a také sousední Staré Město. „Plán je takový, že ŘSD postaví zastávkový záliv a rozšíří silnici I/55 v ulici Zerzavice. Město Uherské Hradiště zřídí světelnou křižovatku silnice I/55 a ulice Moravní nábřeží a vybuduje chodníky a zpevněné plochy v návaznosti silnice I/55 ležící na katastrálním území Uherské Hradiště,“ uvedl mluvčí radnice Jan Pášma.

Uherskohradišťská radnice dále zřídí přechody pro chodce přes místní komunikace a upraví napojení z hlavní silnice I/55 do Šaňákovy ulice, tedy v místě, kde stával dům, který bylo nutné zbourat. Starého Města by se měly týkat chodníky a zpevněné plochy v návaznosti na rozšíření silnice I/55 ležící na jeho katastrálním území a zřízení přechodů přes komunikace. „V místě vznikne také nová autobusová zastávka. Celou situaci chceme zlepšit tak, aby zejména obyvatelé Rybáren mohli pohodlně vyjíždět na silnici I/55,“ uvedl místostarosta Jaroslav Zatloukal (ODS).

Projektová dokumentace by měla být hotova do konce března 2022. Včetně DPH za ni město zaplatí bezmála 2,3 milionu korun. Podle Zatloukala by města a ŘSD mohly k úpravám přistoupit v letech 2022 a 2023.

Reklama

Doporučované