Hlavní obsah

Uherskohradišťská firma Egoé získala ocenění za venkovní nábytek a vestavbu do aut

Foto: https://www.egoe-nest.eu/cz/

Největší autovestavba Nestbox udělá z auta karavan.

Reklama

Společnost Egoé z Bílovic získala cenu Good Design Award 2020 za dvě kolekce venkovního nábytku a také za kempovací vestavbu do aut.

Článek

Oceněné kolekce Barka a Moja uspěly v kategorii nábytku. První z nich je určena k pobytu u vody. Tvoří ji křesla, lavičky a stoličky ze dřeva a oceli. Kolekce Moja obsahuje křesla, dvojsedačky, trojsedačky, podnožky a stůl z oceli a čalounění z odolných materiálů.

Uspěla také kempovací vestavba Nestbox do aut, jejíž součástí je malá kuchyně, lednice, úložné prostory a matrace. Do pěti minut ji lze ukotvit ve voze a rozložit, zásahy do vozu nutné k přizpůsobení jsou minimální. Výhodou je, že se všechny prvky vestavby dají snadno vyjmout a používat mimo auto.

Kromě nábytku a kempinkových vestaveb vyrábí Egoé také sportovní vybavení. Návrhy oceněných produktů připravilo designové studio 519. Porota soutěže oceněné každoročně vybírá z tisíců přihlášených produktů z desítek zemí.

Good Design Award patří mezi nejstarší světová ocenění za produktový design, organizuje jej muzeum The Chicago Athenaeum, zaměřené na architekturu a design. Udílí se od roku 1950, od té doby jej získalo už na 40 tisíc produktů. Porota soutěže hodnotí nové výrobky, které byly navrženy v Evropě, Asii a Americe, a to ve více než dvaceti kategoriích.

Reklama

Doporučované