Hlavní obsah

Uhrin: Měl jsem vzít Tottenham, to byla chyba. Stejně jako střídat ve finále Eura Poborského

Rozhovor s Dušanem Uhrinem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Legendární trenér Sparty, který porazil i Barcelonu, nad dnešní strategií klubu kroutí hlavou.

Článek

Pětasedmdesát byste mu rozhodně nehádali. Legendární fotbalový trenér Dušan Uhrin starší, který kupříkladu vedl Spartu k výhře nad Barcelonou nebo český reprezentační tým až do finále Eura 1996, rozhodně má na co vzpomínat.

A dva momenty si stále trochu vyčítá. „Dnes mě mrzí, že jsem svého času odmítl nabídku z Anglie. Oslovil mě tenkrát kvůli tomu Pini Zaháví,“ zmiňuje Uhrin slavného agenta, který stál také u zrodu velké Abramovičovy a Mourinhovy milionářské Chelsea. Jenže tehdy šlo o jiný klub.

„Mně se Zaháví ozval zhruba v době, kdy jsem se vracel z Izraele,“ vybavuje si Uhrin. Mělo by tedy jít o rok 2000, kdy Dušan Uhrin opouštěl Maccabi Haifa. „Zaháví se mnou hovořil o Tottenhamu. Já jsem mu tehdy řekl, že neumím dobře anglicky. A byla to obrovská chyba. Měl jsem to vzít,“ míní dnes slavný trenér.

I druhý moment je spojen s Anglií, s finále Eura 1996 v londýnském Wembley, ve kterém Češi po základní hrací době hráli s Němci 1:1. „A já před prodloužením vystřídal Karla Poborského. To mě dneska také mrzí. Hrál výborně, měl tam zůstat,“ říká dnes Uhrin. V prodloužení Němci získali titul mistrů Evropy díky takzvanému zlatému gólu Olivera Bierhoffa.

Co si slavný trenér myslí o současné české reprezentaci? Má podle něj na víc? Jak nahlíží proces internacionalizace ve Spartě? V čem podle něj tkví plzeňské kouzlo Pavla Vrby? A jak dopadne Slavia? Odpovědi Dušana Uhrina najdete ve videu nad textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované