Hlavní obsah

Ujfaluši v nové roli. S kolegou rozjel testování fotbalistů a lákají do Česka hvězdu Atlética Madrid

Tomáš Ujfaluši testoval mladé fotbalisty Roudnice nad Labem.

 

Reklama

Bývalý kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši rozjel společně s Martinem Mulačem projekt Pro Fútbol Analytics, který testuje dovednosti mladých fotbalistů.

Článek

Pro Fútbol Analytics testuje mladé fotbalisty jednotlivých klubů a na základě dat porovnává jejich výsledky s hráči z celé Evropy.

Ujfaluši s Mulačem testují děti v deseti disciplínách. Šest z nich zkouší fyzickou připravenost a čtyři další fotbalové dovednosti.

Projekt prorazil už ve Španělsku. „Testovali jsme hráče v Elche, v několika akademiích poblíž Valencie, ale také v akademii Saula Ňigueze,“ prozradil zakladatel projektu Martin Mulač.

Ostatně Mulač s Ujfalušim se pokusí přivést do Česka hráče Atlética Madrid Ňigueze. „Když budu v Madridu, tak s ním budu chtít mluvit,“ řekl Ujfaluši.

„Máme v plánu udělat i nějaké výměnné pobyty pro české a španělské děti. A budeme chtít udělat i kempy za účasti španělských trenérů v Česku. Jsem přesvědčený, že o to bude zájem,“ uvedl Mulač v Roudnici nad Labem, kde naposled testoval hráče místního klubu.

Reklama

Související témata:

Doporučované