Hlavní obsah

Ukázka dobré vůle? KLDR podle Soulu přesunula americké vězně, spekuluje se o propuštění

KLDR podle Soulu přesunula americké vězně.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Severní Korea převezla tři vězněné Američany z pracovních táborů do hotelu v blízkosti Pchjongjangu. Zahraniční média spekulují, že by mohlo dojít k jejich propuštění u příležitosti plánovaného summitu mezi Donaldem Trumpem a Kim Čong-unem.

Článek

Spojené státy ověřují informace, že Severní Korea převezla tři vězněné Američany z pracovního tábora do hotelu nedaleko metropole Pchjongjangu. S odvoláním na zdroj z vlády Spojených států o tom dnes informovala agentura Reuters.

Podle agentury AFP je možné, že KLDR vězněné americké občany propustí u příležitosti chystaného summitu severokorejského vůdce Kim Čong-una a amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten by se měl konat na konci května či na počátku června. Sám Trump na Twitteru naznačil, že by jasněji mohlo být již brzy.

„Jak všichni vědí, minulá administrativa dlouho žádala o propuštění tří rukojmích ze severokorejského pracovního tábora, ale marně. Zůstaňte naladěni!“ napsal prezident.

Informaci o přemístění tří Američanů z pracovního tábora do hotelu na předměstí Pchjongjangu ve středu přinesla jihokorejská média s odvoláním na aktivistu, který disponuje kontakty v Severní Koreji.

Reklama

Doporučované