Hlavní obsah

Ukradené heslo? Google o tom uživatele informuje přes nový nástroj

Google vyvinul nové bezpečnostní nástroje.Video: Valérie Dvořáková

 

Reklama

aktualizováno •

Společnost Google představila dva nové nástroje, které si uživatelé mohou nainstalovat v prohlížeči Chrome. Systém je pak upozorní, že případně došlo ke krádeži jejich hesla, nebo v případě, že se hackeři zmocnili přímo uživatelského účtu Google.

Článek

Google se snaží varovat své uživatele před krádeží jejich hesel. Společnost vyvinula nový nástroj pro kontrolu hesel, který si lidé mohou přidat do internetového prohlížeče Chrome a který je upozorní, pokud se jejich účet někdy v minulosti stal obětí kybernetického útoku nebo došlo k úniku osobních dat. O oznámení informoval zpravodajský server The Independent.

Pokud došlo ke krádeži uživatelského jména a hesla, uživateli se objeví nové okno s upozorněním, že jeho data už nejsou v bezpečí a doporučí mu změnu hesla.

Nový nástroj byl navržen s pomocí odborníků na kryptografii ze Stanfordské univerzity v Kalifornii, uvedl Google s tím, že soukromí uživatelů je pro společnost „nesmírně důležité“.

Google vytvořil i druhý nástroj s anglickým názvem Cross Account Protection, který byl navržen pro případ, že se hackeři zmocní přímo uživatelského účtu Google. Bezpečnostní pomůcka bude upozorňovat na další aplikace a webové stránky, kde jsou lidé přihlášeni s Google účtem, a pomůže jim účet před hackery zajistit.

Internetový gigant také prohlásil, že spolupracuje s dalšími organizacemi jako je Internet Engineering Task Force, která vyvíjí a podporuje internetové standardy již od jeho počátku, nebo neziskovou organizací OpenID, založenou za účelem usnadnění a sjednocení aktivit, které se dotýkají autorských práv či ochranných známek.

Reklama

Doporučované