Hlavní obsah

Ukrajinská armáda cvičila dělostřelectvo

Cvičení ukrajinského dělostřelectva u města Mariupol.Video: Renáta Matoušková, Reuters

 

Reklama

Ve čtvrtek cvičila ukrajinská armáda u města Mariupol dělostřelectvo. V rámci válečného stavu, který byl v zemi vyhlášen tento týden, proběhlo cvičení protiraketové obrany.

Článek

Ukrajinská armáda cvičila ve čtvrtek u města Mariupol blízko Azovského moře dělostřelectvo. Cvičení mělo za úkol chránit vzdušný prostor města Mariupol. Rozmístění cvičení se shodovalo s umístěním ruské protivzdušné obrany S-400 podél krymské hranice s Ukrajinou.

Podle velitele ukrajinských spojených sil Sergeje Najeva jsou kolem města Mariupol oblasti vzdušné obrany, kde se používají zbraně s rozsahem ničení více než 75 km.

„Systém vzdušné obrany funguje tak, že stačí, aby se letecké útoky na Mariupolský přístav, Mariupol a námořní oblasti staly nemožnými,” sdělil Najev agentuře Reuters.

Armádní cvičení reagují na zavedení válečného stavu, který platí v deseti regionech Ukrajiny nejblíže ruským hranicím a Krymu. Válečný stav platí v zemi od tohoto týdne. Prezident Porošenko ho navrhl poté, co se se dostaly tři ukrajinské lodě do konfliktu s ruskou pohraniční stráží u Kerčského průlivu, kdy pluly do přístavních měst Mariupol a Berdjansk.

Reklama

Doporučované