Hlavní obsah

Ukřivděný Mládek vyjmenoval, kdo všechno může za jeho konec

Večerní zprávy, pondělí 20. 2. 2017

 

Reklama

Odvolání z funkce ministra průmyslu přičítá mediální kampani, nikoli vlastním pochybením.

Článek

Premiér Bohuslav Sobotka se v krátkém čase rozhodl provést už třetí ministerskou rošádu. Potřetí se rozhodl vystřídat člena svého kabinetu z řad mateřské ČSSD. Po ministru pro lidská práva a ministru zdravotnictví se poroučí i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Redakce Seznam Zprávy byla u toho, když Mládek veřejně reagoval na rozhodnutí premiéra ho z vlády odvolat. Obvykle velmi stoický ministr, který během tří let ve funkci nedával najevo emoce, se tentokrát neudržel a vypočítal, kdo všechno může za to, že v úřadu končí. Podrobnosti nabízíme v reportáži Lucie Stuchlíkové ve Večerních zprávách v úvodu tohoto článku. Hosty studia jsou reportéři Seznamu Václav Dolejší a Jindřich Šídlo, kteří popíší zákulisí vládní výměny.

Spor o Mašínovic statek

Soudní spor o rodný statek Mašínů v Lošanech na Kolínsku pokračuje. Dcera generála a hrdiny protinacistického odboje Josefa Mašína se formou žaloby domáhá navrácení statku, který z větší části vlastní stát. Pozemkový úřad v pondělí u soudu Zdeně Mašínové navrhl dvě možnosti, jak majetkový spor vyřešit. Podrobnosti v reportáži Jaroslava Gavendy:

Speciál Seznamu: Spor o rodinný statek Mašínů.Video: Jaroslav Gavenda

Federer v Praze

Švýcarský tenista Roger Federer po deseti letech zavítal do Prahy. Vítěz nedávného Australian Open a držitel rekordních osmnácti grandslamových titulů přijel do české metropole propagovat zářijový Laver Cup. Čekaly na něj davy fanoušků. A naše kolegyně Anita Baselová se pokusila ukořistit autogram.

Roger Federer v Praze: Na fenomenálního tenistu čekaly davy.Video: Anita Baselová

Reklama

Doporučované