Hlavní obsah

Ulice Bulovka na Praze 8 bude mít nový povrch a vznikne opěrná zídka

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Ulice Bulovka v Praze 8, která spojuje vytížené ulice Povltavskou a Zenklovu, se dočká rekonstrukce. Stavbaři opraví povrch silnice, vybudují opěrnou zeď a přemístí přechod pro chodce.

Článek

Oprava by se měla podle webu uskutečnit letos v září a říjnu. Ulice bude po dobu oprav průjezdná pouze pro záchranáře. TSK je městskou firmou a má na starosti údržbu a opravu komunikací.

Při rekonstrukci je naplánována u přilehlého svahu severní hrany vozovky stavba nízké opěrné zídky z betonových prefabrikátů. Ta bude vysoká asi 80 centimetrů a dlouhá 14 metrů. Přechod pro chodce přes Povltavskou bude posunut tak, aby navazoval na stávající chodník v ulici Bulovka.

Dělníci ve 120 metrů dlouhém úseku odfrézují stávající asfaltový povrch a položen bude nový. Pokud to bude třeba, silničáři opraví rovněž podkladovou a ochrannou vrstvu silnice. Odvodnění povrchu ulice bude zachováno. Inženýrských sítí se oprava nedotkne.

Před křižovatkou s ulicí Povltavská je ulice Bulovka před železničním podjezdem zúžena až na šířku asi čtyř metrů. Její šířka je dána vzrostlými stromy na jedné straně a zmíněným svahem na druhé. V zúžení je nyní provizorně rozšířena tvárnicemi až k patě svahu. V nejširších částech přitom ulice měří sedm až devět metrů.

Ulice bude po dobu oprav zcela uzavřena a budou jí moci projet pouze záchranáři či hasiči. Přístup k nemovitostem bude zajištěn na vozovce vyznačeným chodníkem a podle potřeby budou rozmístěny přechodové můstky a lávky.

Reklama

Související témata:

Doporučované