Hlavní obsah

Umělci písněmi podpoří těžce nemocné děti s jejich rodinami

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Tuzemští umělci natočili 15 písniček, které jsou určené jak pro malé, tak i velké posluchače.

Článek

Výtěžek z projektu #hudbouspolu poputuje Nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který spojuje těžce nemocné a hospitalizované děti s jejich rodinami. Písničky jsou ode dneška na webu projektu. Odkrývat se zdarma budou postupně až do Štědrého dne a zájemci se mohou rozhodnout pro dobrovolný jednorázový nebo měsíční příspěvek, který pomůže malým pacientům a jejich rodinám. ČTK o tom dnes informoval jeden z iniciátorů projektu David Gaydečka z festivalu United Islands of Prague.

Do projektu se zapojila patnáctka umělců, mezi nimiž nechybí lídr kapely Mig 21 Jiří Macháček, písničkář Ivan Hlas nebo šansoniérka a členka Divadla Sklep Monika Načeva. Hravé písničky, z nichž jsou některé úplně nové a další stojí na textech kupříkladu Petra Skoumala, Pavla Šruta nebo skupiny Vltava, ve studiu nahráli například Kateřina Marie Tichá, Veronika Diamantová, František Černý či Karel Holas z Čechomoru. Na nahrávání se podíleli dále také Rudolf Brančovský z Poletíme, Anna Knauerová, Michal Prokop, Tomáš Průša z Love Songs Orchestra, Markéta Foukalová z Lanugo nebo Jiří Holzmann z The Tap Tap a Adam Koubek s Petrou Páchovou-Lstibůrkovou.

„Zatímco při první vlně koronaviru lidi trápila hlavně finanční nejistota, druhá vlna se podepisuje na psychice, kdy jsme ze všech těch omezení už unavení a bez nálady. Proto jsme vymysleli a spolu s organizátory festivalu United Islands of Prague a českými umělci realizovali projekt #hudbouspolu. Potěší malé i velké posluchače a spojí rodiny a zároveň pomůže domácím umělcům a také dětem, které předvánoční čas nemohou trávit se svými rodinami,“ podotkla Jitka Pajurková za spolupracující společnost McDonald’s.

Celý projekt se podařilo dát dohromady v krátkém čase - od prvního nápadu až po spuštění stránek s písničkami to byl pouhý jeden měsíc. „Nahrávalo se během sedmi dní celkem na šesti místech, dvě z toho byla profesionální studia, jednou šlo o zkušebnu a ve třech případech nahrávali muzikanti přímo u sebe doma,“ sdělil Gaydečka.

Reklama

Doporučované