Hlavní obsah

Umíte se správně bránit? Návod dává mistr světa v kickboxu Šeršeň

Sebeobrana má svá pravidla. Podívejte se na základní prvky.Video: Lucie Šmídová

 

Reklama

Nikdy nevíme, do jaké situace se dostaneme a umět ji vyhodnotit a správně zareaogovat není vůbec od věci. Základní prvky sebeobrany by měl zvládnout každý. Mistr světa v kickboxu ve videu ukazuje, jaké to jsou.

Článek

Když se mluví o sebeobraně, měli bychom myslet také na ty nejmenší. Protože bohužel i děti se stávají terčem útoků, ať už od svých vrstevníků či jiných násilníků. Tady pomůže výběr správného kroužku. „Určitě se vyplatí dát dítě na bojový sport, protože se naučí bezpečnostní návyky, na co si dát pozor a jak vyhodnotit situaci. Naučí to také úctě, pokoře a komunikaci,“ říká mistr světa v kickboxu Lukáš Šeršeň.

Pozor také na to, že sebeobrana musí být vždy přiměřená útoku. „Přirovnám to k nákupu v supermarketu. Když do vás někdo najede vozíkem, tak ho také hned nemůžete omráčit paralyzérem,“ vysvětluje Šeršeň.

Jaké jsou zakládní prvky sebeobrany, ukázal mistr světa v kickboxu přímo na moderátorce pořadu Rodinka Petře Krajčinovič. Podívejte se na video nad článkem.

A víte, jaká máte práva v případě, že přistihnete zloděje ve svém objektu? Pamatujte, že tady má mnoho práv zloděj samotný. Jak je to možné, se dozvíte v rozhovoru z pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované