Hlavní obsah

Unikátní pohled na demonstraci. Najděte se na speciální panoramatické mapě z Letné

Nedělní demonstrace na Letné z netradičního pohledu. Panoramatická mapa protestujících. Odkaz na celou mapu najdete ve článku.

Reklama

Největší demonstrace od roku 1989. Kromě videí a fotografií z různých míst Letné jsme se v Seznam Zprávách rozhodli i pro jeden netradiční krok. Spojili jsme síly a ve spolupráci se serverem Mapy.cz jsme vytvořili speciální panoramatickou mapu z nedělního protestu.

Článek

Na webové stránce máte možnost projít si trasu, kterou jsme absolvovali v neděli s krosnou na zádech, která je vybavena speciálním snímacím zařízením. Podařilo se nám dostat do samotného centra zaplněné Letné a podívat se na protest i z míst, která nebyla v zájmu kamer a fotoaparátu.

Celou mapu najdete zde

„Krosna s veškerou technikou těžká není, ale během horkého letního dne uprostřed čtvrtmilionového davu se po chvíli pronese. Cestu navíc nejde absolvovat rovně a musel jsem se davem občas trochu prodírat. Myslím, že jsem v životě neřekl tolikrát ‚Pardon, já jenom projdu. Děkuju.” Setkal jsem se hlavně s velice vstřícnými reakcemi, častým máváním a úsměvy. Některé můžete vidět na samotných fotografiích,“ říká koeditor Seznam Zpráv Jiří Burýšek, který prošel celým davem s krosnou na zádech.

„Přemýšleli jsme, jak vám nabídnout detailnější a zákulisní pohled na celou demonstraci. Nabízíme jedinečnou interaktivní mapu, která vznikla ve spolupráci s kolegy ze serveru Mapy.cz. Snažili jsme dostat i do dalších míst Letné, ale hustota davu byla v některých místech příliš vysoká,“ dodává editor Filip Vích.

Jak ovládat panoráma mapu

Při ovládání aplikace je potřeba mít na paměti, že jde o konkrétní trasu reportéra. Některá místa jsou nedostupná. Pokud přejedete myší po obraze, tak se vám objeví kolečko na tom místě, kam se můžete v panorámatu přesunout. Kolečko je pro vás klíčové – pomáhá zobrazit další vyfocený 360° snímek. V některých místech je potřeba další snímek více hledat. Mapa se dá ovládat i pomocí šipek.

Červené tečky jsou snímky, které jsme z krosny s 360° fotoaparátem vyfotili.

Reklama

Doporučované