Hlavní obsah

United Airlines nepustily do letadla dvě dívky. Měly na sobě legíny

Dvě dívky nepustili na palubu letadla, protože na sobě měly legíny.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Dívky využily zvýhodněné letenky pro zaměstnance a jejich příbuzné. O zvláštních pravidlech v odívání ale nevěděly.

Článek

Letecká společnost United Airlines nepustila na palubu letadla dvě dívky kvůli tomu, že na sobě měly legíny. Incident se odehrál na letišti v Denveru před letem do Minneapolis v neděli ráno.

Důvod: speciální letenka

Aerolinie se ale brání tím, že dívky cestovaly na speciální letenky tzv. „United pass travellers” pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky. Držitelé těchto letenek mají nárok na bezplatné nebo výrazně zlevněné cestování letadlem. Zároveň jsou ale považováni za zástupce společnosti, a tak musí dodržovat pravidla pro odívání. Neměli by nosit upnuté oblečení. Navíc ženy a dívky by neměly mít například odhalená břicha, minisukně nebo sandály.

Přes legíny si musely vzít šaty, zbytečně

Incidentu věnovala hned několik twitterových příspěvků Shannon Wattsová. Napsala, že pracovník United Airlines dívky nutil, aby si přes legíny vzaly šaty. Poté, co si je oblékly, dovolili třem z nich nastoupit do letadla. Zbylým dvěma ale ne.

Aerolinie později požadavek vysvětlily. „Při využití této výhody jsou rodinní příslušníci či zaměstnanci bráni jako zástupci United Airlines. A stejně jako většina firem i my máme daná pravidla pro oblékání, která by naši zaměstnanci měli následovat.” Dodala, že dívky tyto požadavky nesplnily. Zároveň objasnila, že se toto nařízení běžných cestujících netýká.

Zaměstnanci se přiklání na stranu společnosti s tím, že v praxi jsou pro ně taková pravidla zcela běžná a přirozená.

Reklama

Doporučované