Hlavní obsah

Univerzita Palackého přišla o veletrhy a těsný kontakt s maturanty, láká je on-line

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Univerzita Palackého (UP) v Olomouci přišla kvůli opatřením proti šíření koronaviru o těsný kontakt s desítkami tisíc maturantů například prostřednictvím studijních veletrhů.

Článek

Potenciální zájemce o studium se tak bude snažit oslovit on-line kampaní. Od začátku listopadu navíc univerzita spustila možnost podat si přihlášky na stovky studijních programů včetně novinek. Za týden bude zprovozněn pro zájemce o studium i speciální web. ČTK to dnes řekla mluvčí univerzity Gabriela Sýkorová Dvorníková. Na univerzitu se každoročně hlásí přes 26 000 lidí.

„Za normální situace, bez omezení kvůli pandemii koronaviru, jsme v těchto podzimních dnech prostřednictvím veletrhů či roadshow v intenzivním kontaktu s tisíci maturanty, kterým přibližujeme možnosti a nabídky Univerzity Palackého. Bohužel je nyní osobní kontakt znemožněn. Proto se jej snažíme nahradit všemi dostupnými on-line formáty,“ řekla ČTK mluvčí.

Škola přišla o možnost oslovit osobně odhadem až 70 000 maturantů. Univerzita tak bude zájemce lákat prostřednictvím nových webů, videí, podcastů, mobilních aplikací i virtuálního dne otevřených dveří, který se chystá na prosinec. „Orientaci jim při tom usnadní katalog s nabídkou studia www.studium.upol.cz v nové, modernější podobě. V nejbližších dnech se chystáme také spustit nový web určený přímo uchazečům o studium na UP, který představí nejen nabídku studia, ale i všechny další důležité informace, například možnosti ubytování při studiu,“ doplnila mluvčí. Intenzivnější rozjezd kampaně cílené na budoucí studenty se plánuje v nejbližších týdnech.

Zájemci o studium v Olomouci si mohou vybírat z více než 700 studijních kombinací. Univerzita nabízí i novinky reagující na aktuální trendy a poptávku na pracovním trhu. Zájemcům se otevírá možnost studovat například lingvistiku a digital humanities, teorii a dějiny výtvarných umění se specializací památková péče, nové specializace experimentální biologie rostlin a průmyslové matematiky. Studovat mohou také on-line teologii.

Přihlášky ke studiu mohou zájemci podávat do poloviny března příštího roku. Letos univerzita zaznamenala vyšší zájem, do poloviny března obdržela přes 28 000 přihlášek, což je zhruba o 800 více než loni. Druhou nejstarší tuzemskou univerzitu studuje na osmi fakultách zhruba 22 000 studentů, což tvoří celou pětinu obyvatel Olomouce.

Reklama

Doporučované