Hlavní obsah

Univerzita Pardubice otevírá nové obory na šesti fakultách

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Univerzita Pardubice letos otevře nové obory. Novinky mají na šesti fakultách ze sedmi. Novým oborem budou finance nebo dopravní technika. Univerzita má kolem 7000 studentů.

Článek

Nový bakalářský a navazující magisterský studijní program Dopravní technika bude možné od podzimu studovat na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice.

Fakulta ekonomicko-správní otevřela studijní program Finance pro prezenční bakalářské i navazující studium. Nabízí ho těm, kteří chtějí pracovat ve finančních institucích.

Fakulta elektrotechniky a informatiky přichází s bakalářským programem Komunikační technika. Absolventi se budou zabývat návrhy, vývojem, konstrukcí, provozem v aplikacích elektroniky a přenosu informací komunikačními systémy.

Zájemci o zdravotnické zaměření se mohou hlásit do dvou nově akreditovaných bakalářských programů Porodní asistence a Radiologická asistence na Fakultu zdravotnických studií. V navazujících magisterských programech fakulta nabízí nově Specializaci v ošetřovatelství - Perioperační péče a Specializaci v porodní asistenci - Perioperační péče.

Na Filozofické fakultě maturanti najdou nový prezenční bakalářský program Historie s výběrem čtyř specializací, Archeologie, Archivní studia, Kulturně historická studia a Ochrana hmotných památek.

V magisterském oboru Historie je sedm specializací, Archivní studia, Dějiny literární kultury, Gender History, Kulturně-historická studia, Kulturně-historická studia slovanských zemí, Péče o kulturní dědictví, Soudobé dějiny a Sociální a kulturní antropologie. Pro zájemce o studium v angličtině je připravený doktorský studijní program Philosophy.

Novinky najdou studenti také na Fakultě chemicko-technologické, která otvírá navazující magisterský studijní program v anglickém jazyce Materials Chemistry a doktorský studijní program Economics and Management of Businesses with Process Manufacturing Operations.

Reklama

Doporučované