Hlavní obsah

Únosy dětí jsou profesně nejhorší. Chcete utěšit rodiče, ale víte, že konec může být špatný, říká Klíma

Reportéři Seznamu: Případ nalezené holčičky mi udělal největší radost, říká reportér Josef Klíma.Video: Sabina Slonková

 

Reklama

Díky reportážím Televize Seznam se podařilo najít unesenou holčičku. Proč v jejím případě selhala policie?

Článek

Procentuálně nejvíce únosů dětí jsou případy, kdy únoscem je jeden z rodičů. „Ty jsou pozitivní alespoň v tom, že si můžeme být téměř jisti, že to dítě není v ohrožení života,“ říká zkušený reportér Josef Klíma.

Za svou kariéru se věnoval řadě případů, kdy děti byly uneseny. Nejnovější případ, který se svým týmem pro pořad Záhady Josefa Klímy na Televizi Seznam zpracovával, patří k jeho nejoblíbenějším. Právě díky jeho reportážím se podařilo unesenou holčičku najít a vrátit k matce. Policie přitom o možném pobytu dívky i jejího otce, který ji unesl, věděla. Jen nezakročila.

„Má to ale další dohru. Úřad na ochranu práv dítěte, tedy OSPOD, nyní matce vytýká, že v našich reportážích dcerku ukázala. Jak jsme ji ale jinak měli asi vypátrat, než abychom ji divákům ukázali,“ zlobí se Klíma.

Jak vnímá případy unesených dětí? Proč jde o novinářsky nejtěžší případy? A které se mu vryly do paměti nejsilněji? Poslechněte si celý rozhovor Josefa Klímy s novinářkou Sabinou Slonkovou v úvodním videu.

Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat každé pondělí od 20:30 na TV Seznam. Anebo si jej můžete pustit ze záznamu níže.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reportéři Seznamu: Případ unesené dívky, kterou policie nehledala, žaloba na Zemana a neomezená data v nedohlednu.Video: Sabina Slonková

Reklama

Doporučované