Hlavní obsah

Incident z tajného závodu: Upadl jsem na kapotu, ale policista pokračoval v jízdě, říká svědek

 

Reklama

Policie řeší tuningový sraz v pražských Letňanech. Při jednom z incidentů skončili nejméně dva lidé na kapotě policejního vozu.

Článek

Případ nelegálního tuningového srazu v pražských Letňanech, na němž se policie několikrát dostala do konfliktu s návštěvníky, pokračuje.

Policie vyhodnocuje zásah svých mužů, zejména ten, při němž na kapotě jedoucího policejního vozu skončil mladý pár, který nepovolené akci přihlížel.

Samuel Anger, který se na kapotě ocitl, Seznamu popsal sled událostí.

„Pan policista se prostě rozhodl, že projede davem," podává svůj pohled na věc. Výzvu k uvolnění vozovky prý neslyšel - všechna policejní auta měla zapnuté majáky.

„On to ani nebyl náraz," popisuje kritickou chvíli. „Spíš jak šel dav pomalu, policejní auto, které jelo rychlostí chůze, nás prostě natlačilo na kapotu. Pak jsem ztratil rovnováhu a upadl na kapotu. Policista s autem vůbec nezastavil, i když už vezl na kapotě dva lidi," říká Samuel Anger.

Mladík na kapotě policejního auta.

Akcí se teď zabývají pražští policisté. Vyhodnocují videozáznamy, mimo jiné i ty, jež byly pořízeny z policejních aut.

,,Z dostupných záběrů budeme zjišťovat, zda se některý z účastníků tohoto srazu mohl dopustit protiprávního jednání jak proti plynulosti silničního provozu, tak proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích, ale i například proti veřejnému pořádku," řekl Seznamu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan, který přiznává, že prověřovat se bude i počínání policistů.

„Budeme samozřejmě záběry vyhodnocovat i z toho úhlu pohledu, zda naši policisté jednali v souladu se zákonem," řekl mluvčí.

Na srazu, který začal kolem desáté večer a jeho místo zůstalo do poslední chvíle utajeno, nastala například i situace, kdy Jeden z policejních vozů zůstal dlouhé minuty uvězněn uprostřed davu. Dalšímu policejnímu autu zase účastníci srazu ukradli kryty kol.

Podle policejního mluvčího byla poničena tři služební auta a v cele předběžného zadržení skončili tři účastníci srazu.

Sraz se v průběhu noci přesunul na druhou stranu Prahy, na Zličín. Tam už ale dorazily policejní posily, následně i těžkooděnci, kteří uzavřeli veškeré výjezdy z místa a zkontrolovali několik stovek řidičů.

Reklama

Doporučované