Hlavní obsah

Úřadující mistry světa z Německa smetla mexická vlna, zahajovací zápas prohráli na MS po 36 letech

Foto: Profimedia.cz

Německo na úvod MS prohrálo s Mexikem 0:1.

Reklama

V prvním kole základních skupin mistrovství světa ztratili body oba finalisté posledního mistrovství. Německo padlo s Mexikem 0:1 a Argentinci remizovali 1:1 s Islandem.

Článek

Na minulém mistrovství světa ve fotbale ztratili Němci pouhé dva body po remíze 2:2 s Ghanou. Na letošním turnaji ztratili tři body hned v prvním zápase v utkání proti Mexiku.

„V první půli jsme si nedokázali vypracovat žádný tlak. Naopak Mexiko bylo odvážnější a zaslouženě vyhrálo,” zhodnotil ihned po zápase Němec Toni Kroos.

Právě v první půli rozhodl konkrétně ve 35. minutě dvaadvacetiletý ofenzivní hráč nizozemského PSV Hirving Lozano. Po rozhodujícím gólu zápasu dokonce v Mexiku City naměřily přístroje mírné zemětřesení.

Němci ztratili všechny tři body v úvodním zápase mistrovství naposledy v roce 1982 po porážce 1:2 s Alžírskem. Tehdy spolková republika ale skončila celkově druhá. Stejně tak jako na turnaji v roce 1986, kdy Němci ztratili body v úvodním zápase po remíze 1:1 s Uruguayí.

Dlouhodobě nejlepší tým ze Střední Ameriky se pravidelně účastní světových šampionátů. Mexiko naposled prohrálo svůj zahajovací zápas v roce 1994. Na dalších šesti turnajích v řadě v prvních zápasech Mexičané pětkrát vyhráli a jednou remizovali.

Kromě mexického vítězství v úvodním zápase turnaje 1998 s Jižní Koreou byl u všech dalších mexických, nejen úvodních, úspěchů Rafael Marquez, který se v Rusku stal prvním hráčem v historii, jenž nastoupil s kapitánskou páskou hned na pěti světových šampionátech.

Oba týmy čekají v základní skupině mistrovství světa ještě zápasy s Jižní Koreou a Švédskem. Mexiko i Německo rovněž pravidelně postupují ze skupiny do vyřazovací části mistrovství. Podaří se to oběma týmům i v Rusku?

Reklama

Doporučované