Hlavní obsah

Úřadům se přihlásil roky nezvěstný chlapec. Tvrdí, že utekl únoscům

Americkým úřadům se přihlásil chlapec, kterého údajně roky věznili únosci.Video: Filip Kalčák, AP

 

Reklama

Aktualizace: Americká policie popřela tvrzení mladého Američana, který se prohlašoval za chlapce, pohřešovaného od roku 2011, kdy jeho matka spáchala sebevraždu. „Testy DNA ukázaly, že nejde o Timmothyho Pitzena,“ oznámila policie na Twitteru.

Článek

Americkým úřadům se přihlásil čtrnáctiletý chlapec, který byl pohřešován od roku 2011. Tvrdil, že se jmenuje Timmothy Pitzen a že utekl od únosců.

Od 12. května roku 2011 se ve Spojených státech pohřešuje chlapec jménem Timmothy Pitzen. Dítě zmizelo ve svých šesti letech poté, co se svou matkou navštívilo zoo a aquapark.

Chlapcova matka spáchala tři dny po záhadném zmizení sebevraždu. V dopise na rozloučenou žena uvedla, že její syn je mezi lidmi, kteří ho mají rádi a že ho nikdy nikdo nenajde.

Po dlouhých letech se ve středu úřadům v americkém městě Aurora ve státě Illinois přihlásil čtrnáctiletý chlapec, který tvrdil, že se jmenuje Timmothy Pitzen. Chlapec prohlašoval, že uprchl dvěma urostlým únoscům z oblasti poblíž města Cincinnati. Vyšetřovatelé nyní prověřují pravdivost chlapcovy výpovědi. Informoval o tom web britského deníku The Guardian a americká média.

„V minulosti už jsme dostali snad tisíc hlášení, že se chlapec vyskytuje na různých místech,“ řekl Bill Rowley, seržant aurorské policie Guardianu. „Nemáme nejmenší tušení, jak je to tentokrát. Může to být opravdu Pitzen. Může to být hoax.“

Chlapec dále policii informoval, že jeho únosci jezdili ve Fordu s wisconsinskou poznávací značkou a že pobývali v Red Roof Inn (síť amerických hotelů). Prohledávání hotelů zatím nepřineslo sebemenší stopy. Na případu pracuje kromě policie také FBI.

„Slyšela jsem, že čtrnáctiletý chlapec údajně uprchl svým únoscům,“ řekla agentuře AP Pitzenova babička. „Nevím, co si o tom mám myslet. Říkali, že je naživu, že vypovídal a řekl, že se jmenuje Timmothy Pitzen. To je všechno, co momentálně vím.“

Reklama

Související témata:

Doporučované