Hlavní obsah

Úřady ve Zlínském kraji se vracejí k běžným hodinám pro veřejnost

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Městské úřady ve Zlínském kraji se na základě nedělního usnesení vlády vracejí k běžným úředním hodinám. Návštěvníky jejich pracovníci žádají, aby nadále uvnitř budov používali respirátory nebo roušky a dodržovali rozestupy.

Článek

Úřady také vzhledem k epidemické situaci stále preferují online kontakt s klienty. Úřední hodiny byly dosud kvůli pandemii covidu-19 vládou omezeny, což kraje kritizovaly.

Budovy kroměřížského městského úřadu budou pro veřejnost otevřené v pondělí a ve středu od 8:00 do 17:00. V úterý, ve čtvrtek a v pátek zůstanou s výjimkou podatelny v budově C v ulici 1. máje uzavřené, dovnitř zaměstnanci vpustí jen klienty, kteří se předem objednali. „Nadále apelujeme na občany, aby na úřad chodili jen v nutných případech a využili možnosti předem se objednat. Vyhnou se tak frontám, ve kterých se mohou nakazit koronavirem,“ uvedla tajemnice městského úřadu Veronika Škrabalová.

Městský úřad v Uherském Hradišti bude pro veřejnost otevřený denně od 08:00, v pondělí a ve středu do 17:00, v úterý do 15:30, ve čtvrtek do 15:00 a v pátek do 14:00. Radnice však žádá občany, aby úřad navštěvovali pouze při neodkladných záležitostech, doporučuje dát přednost telefonické, e-mailové či písemné komunikaci.

Městský úřad ve Vsetíně má úřední hodiny v pondělí a ve středu od 08:00 do 11:30 a od 12:30 do 17:00, v úterý, čtvrtek a pátek od 08:00 do 11:30 a od 12:30 do 13:30. Občanské průkazy a cestovní doklady jsou v pátek jen na objednání. „Na Vsetíně se vracíme ke standardní otevírací době, nicméně žádáme občany, aby se objednávali a upřednostňovali online komunikaci i platby,“ řekla mluvčí radnice Jana Raszková.

Prakticky totožné úřední hodiny jako vsetínský úřad má znovu i Městský úřad ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, pouze polední pauza je tam kratší, platí mezi 11:30 až 12:00. Před návštěvou městského úřadu je podle mluvčího valašskomeziříčské radnice Jakuba Mikuše nutné se předem objednat e-mailem nebo telefonicky.

K běžným úředním hodinám se vrátil rovněž Krajský úřad Zlínského kraje. V pondělí a ve středu jsou od 08:00 do 17:00, v úterý a čtvrtek od 08:00 do 15:00, v pátek od 08:00 do 14:00. „Epidemická situace ještě není dobrá, proto prosíme veřejnost, aby využila možnosti elektronického nebo telefonického kontaktu s úředníky. Můžeme tím předejít riziku zhoršení epidemie covid-19. Při osobním jednání je návštěvníkům úřadu k dispozici dezinfekce rukou ihned při vstupu do budovy,“ uvedl ředitel krajského úřadu Milan Štábl. V případě, že někdo při vstupu na úřad nemá roušku, může ji bezplatně dostat na recepci.

Reklama

Doporučované