Hlavní obsah
Online

99letý Kanaďan se zotavil z koronaviru

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Počet případů nákazy celosvětově překonal hranici 700 000. Jen Spojené státy registrují více než 120 000 případů nákazy koronavirem. Přes 2000 lidí infekci podlehlo, včetně ani ne ročního dítěte. V Itálii překonal počet obětí 10 000.

Článek

Již více než 2000 lidí zemřelo v USA na nákazu koronavirem. V sobotu před půlnocí to na svém webu uvedla americká Univerzita Johnse Hopkinse. Infikovaných je ve Spojených státech přes 121 000, což je nejvíc na světě. Nejvíce obětí nemoci COVID-19 má zatím Itálie, kde v neděli počet mrtvých přesáhl 10 000.

V Číně, kde na přelomu roku pandemie začala, za sobotu přibylo 45 nových případů nákazy, o devět méně než v pátek. S výjimkou jednoho případu měly koronavirus osoby, které do Číny přicestovaly ze zahraničí.

  • Kongresové středisko na Manhattanu bylo přeměněno na obří polní nemocnici

    Javitsovo kongresové středisko na Manhattanu na nábřeží řeky Hudson bylo přeměněno na obří polní nemocnici. Ta by měla mít k dispozici celkem 1000 lůžek a měla by ulevit zdravotnickým zařízením ve městě. Fungovat začne již tento týden, dodal guvernér. Javitsovo kongresové středisko je známé například tím, že v něm v roce 2016 sledovala výsledky prezidentských voleb tehdejší demokratická kandidátka Hillary Clintonová.

  • Na koronavirus zemřel zpěvák Joe Diffie

    Americký country zpěvák Joe Diffie zemřel na koronavirus ve věku 61 let. Za své kariéry vydal 13 alb a vyhrál řadu cen, například Grammy.

  • AS Řím věnuje první zápas po skončení pandemie lékařům a dalším zdravotníkům

  • Ukrajina eviduje už skoro 500 nakažených

    Ukrajina hlásí další případy nákazy novým koronavirem, celkem je v zemi 475 nakažených a 10 obětí. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo zdravotnictví.

  • Nigérie zpřísňuje opatření proti šíření koronaviru

    Nigerijský prezident Muhammadu Buhari dnes nařídil prakticky úplný zákaz vycházení pro obyvatele hlavního města Abuje a největšího nigerijského velkoměsta Lagosu, kde žije asi 20 milionů lidí. Oznámily to tiskové agentury. Důvodem je snaha zamezit šíření nákazy koronavirem.

    Nigérie dosud oficiálně potvrdila 97 případů nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, a očekává se další růst, až do země příští týden dorazí další testy. Experti se podle agentury Reuters obávají prudkého rozšíření nákazy v zemi s 200 miliony obyvatel a chabým zdravotnických systémem.

  • Dobrá zpráva: 99letý muž se zotavil z koronaviru

    99letý muž z města West Vancouver se dokázal uzdravit z nákazy COVID-19. 11. března byl Reuben Huva pozitivně testován na koronavirus. „Byl unavený, nejedl dobře a měl mírný kašel,“ popsala průběh nemoci jeho dcera Linda Horspool. Avšak po několika dnech příznaky nemoci zmizely. Opakovaný test nákazu koronavirem nepotvrdil, a tak 25. března byl Kanaďan z nemocnice propuštěn. „Opravdu jsem si nemyslela, že by 99letý muž na invalidním vozíku mohl podobnou nemoc přežít,“ uvedla jeho dcera.

  • Kvůli koronaviru od pondělí zůstanou Moskvané zavření doma

    Moskevský starosta Sergej Sobjanin oznámil, že rozšiřuje domácí izolaci ze seniorů starších 65 let na všechny obyvatele ruské metropole. Od pondělí tak budou miliony Moskvanů smět z domu či bytu jen v nezbytných případech: kvůli vyhledání naléhavé pomoci, nákupu v nejbližším obchodě či lékárně anebo kvůli cestě do práce, pokud je to nutné.

  • Hesenský ministr spáchal sebevraždu, nejspíš měl obavy z pandemie

    Hesenský ministr financí Thomas Schäfer spáchal sebevraždu, pravděpodobně kvůli tomu, že byl „hluboce znepokojen“ ekonomickými dopady pandemie koronaviru. Podle německého serveru The Local o tom dnes informoval hesenský premiér Volker Bouffier. Respektovaný 54letý Schäfer byl v sobotu nalezen mrtvý poblíž železniční trati.

    Prokuratura se domnívá, že politik spáchal sebevraždu. „Jsme v šoku, nemůžeme tomu uvěřit a jsme všichni ohromně smutní,“ uvedl hesenský premiér v prohlášení pro média. Schäfer byl tamním ministrem financí deset let. Viditelně otřesený Bouffier zavzpomínal, že zesnulý politik pracoval „dnem i nocí“, aby společnostem i pracujícím pomohl vyrovnat se s ekonomickými dopady současné koronavirové pandemie. Domníváme se, že byl z té situace „velmi znepokojený“, dodal Bouffier, který je blízkým spojencem německé kancléřky Angely Merkelové.

  • Francie má více než 2600 mrtvých a více než 40 000 nakažených

    Ve Francii počet úmrtí kvůli nákaze koronavirem stoupl na 2 606, počet nakažených vzrostl na 40 174, uvedla dnes agentura Reuters s odvoláním na francouzské úřady. O den dříve činil počet úmrtí 2 314 a počet potvrzených případů 37 575.

  • V Irsku koronaviru podlehlo dalších deset lidí

    V Irsku nemoci COVID-19 způsobené koronavirem podlehlo dalších deset lidí. Celkový počet obětí tak stoupl na 46, uvedla agentura Reuters s odvoláním na irské ministerstvo zdravotnictví. To současně ohlásilo 200 nových případů, čímž celkový počet nakažených vzrostl na 2 615.

  • Moskva zavírá parky a bulváry

    Moskva postupně zavírá bulváry a parky. Vláda se tak připravuje na začátek příštího týdne, který ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil za nepracovní.

  • Itálie má dalších 756 obětí koronaviru

    V Itálii přibylo za posledních 24 hodin 756 obětí nákazy koronavirem. Je to méně než v pátek a sobotu, kdy se bilance mrtvých zvýšila o 919, respektive 889. S odvoláním na údaje úřadu civilní ochrany o tom informoval deník La Stampa.

    Nemoci COVID-19 už v Itálii od začátku epidemie podlehlo 10 779 lidí, celkový počet infikovaných se blíží 100 000.

  • Zástupce šéfa britské Národní zdravotní služby o koronaviru v Británii

  • Lombardie ohlásila 416 nových obětí koronaviru, má jich teď 6 360

    V italském regionu Lombardie, která je v jihoevropské zemi epicentrem epidemie nemoci COVID-19, stoupl za posledních 24 hodin počet obětí koronaviru o 416 na celkových 6 360. Informovala o tom agentura Reuters. Nová bilance za celou Itálii zatím není k dispozici, ale údaj z nejpostiženějšího regionu ukazuje na to, že bude opět vysoká.

  • Epidemiolog: Koronavirus by mohl v USA zabít až 200 000 lidí

    Koronavirus by mohl ve Spojených státech zabít 100 000 až 200 000 lidí, varoval dnes hlavní vládní expert na infekční onemocnění Anthony Fauci, který je v koronavirovém krizovém týmu. Jak Fauci řekl v rozhovoru se CNN, nakažených by pak mohly být miliony. Dodal nicméně, jde jen o možnou předpověď, budoucí vývoj se totiž vzhledem k neustále se měnícím okolnostem dá jen těžce předvídat.

    Spojené státy registrují více než 120 000 případů nákazy koronavirem, což je nejvíc na světě. Přes 2000 lidí infekci podlehlo.

  • BBC: Zimbabwský novinář podlehl koronaviru

    Třicetiletý televizní moderátor a novinář ze Zimbabwe Zororo Makamba, kterému zjistili nemoc COVID-19, způsobovanou koronavirem, zemřel „sám a vyděšený“. Makamba se léčil ve Wilkinsonově nemocnici, která se má v Harare postarat o nakažené koronavirem. Zemřel krátce poté, co hovořil s příbuznými, uvedl server BBC News.

  • Rozhodnutí Trumpa vyvolalo žhavé diskuze

    Rozhodnutí Donalda Trumpa nezavádět karanténu vyvolalo v Bílém domě žhavé diskuze, uvedl americký imunolog Anthony Fauci.

  • Koronavirus podkopává prodej tištěných novin v Británii

    Prodej celostátních tištěných novin se v Británii propadl až o 30 procent poté, co byly zavedeny kroky mající zamezit šíření koronaviru. Informoval o tom na svých internetových stránkách list The Guardian s odvoláním na zdroje z mediálního průmyslu. Podle listu panují obavy, že stovky novinářů v Británii by se v důsledku kolapsu trhu s reklamou mohly ocitnout bez práce.

  • V New Yorku do týdne dojdou ventilátory, uvedl starosta

    V New Yorku do týdne dojdou zásoby těch nejkritičtějších zdravotnických pomůcek, včetně ventilátorů. Upozornil na to dnes starosta velkoměsta Bill de Blasio. „Tady v New Yorku si připadáte jak za války,“ řekl de Blasio americké televizi CNN. Stát New York je nyní nejvíce postiženým regionem v USA, podle sobotní bilance tam úřady evidovaly přes 52 000 nakažených koronavirem. Nejméně 728 lidí zemřelo, z toho 672 přímo ve městě New York.

    Problémy se zásobami hlásí i další velké americké městské aglomerace. Zatímco v New Yorku mají podle starosty zásoby do 5. dubna, v New Orleans zřejmě dojdou ventilátory už 4. dubna. Guvernér Louisiany pak uvedl, že zatím neví, kdy získají z federálních zásob vůbec nějaké zásoby. Louisiana se pokusila objednat si asi 12 000 ventilátorů od nejrůznějších firem, zatím jich ale obdržela jen 192, uvedl guvernér John Bel Edwards v televizi CBS.

Reklama

Hlavní zprávy