Hlavní obsah

Úspěch cvičení začíná od středu těla. Lekci servíruje kondiční trenér hokejistů Liberce

Posílení středu těla s Alešem Pařezem. Moderuje Olga Šípková.Video: Olga Šípková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Předsun hlavy, ohnutá záda a ramena v nepřirozené poloze. To vše je důvodem mnoha obtíží, které přicházejí tiše v podobě laviny ortopedických problémů a bolestí v oblasti hrudní, bederní a krční páteře. Obtíží se člověk zbaví pravidelným cvičením, zejména pak posilováním skupiny svalů, kterou nazýváme hlubokým stabilizačním systémem. Důležité cviky představí Aleš Pařez, silový a kondiční trenér libereckých Bílých Tygrů.

Článek

Cenné zkušenosti pro svou praxi sbíral Aleš Pařez na studiích v zahraničí, kde strávil dohromady dvacet let. O své praxi také přednáší a radí, jak zvýšit efektivitu tréninkového procesu pomocí kvalitní regenerace s důrazem na zdravý životní styl sportovců. Netřeba dodávat, že Pařezovy metody značně vylepšily kondici libereckých hokejistů, což dokazují i statistiky. „To, co ti nejvíc nejde, to potřebuješ. To je to hlavní motto, které ve své praxi používám,“ říká Aleš Pařez.

V úvodním videu uvidíte, které protažení je potřeba dělat těsně před cvičením, aby bylo posilování nejvíce efektivní. A také si můžete vyzkoušet cviky, které jsou potřeba k tomu, aby se záda posílila a držení těla normalizovalo.

Cvičení najdete také v pořadu Rodinka, kterou Televize Seznam vysílá každý všední den od 9 hodin.

Reklama

Související témata:

Doporučované