Hlavní obsah

Úspěšná blogerka Trang: Můj oblíbený den je 17. listopad

Rozhovor s autorkou blogu Asijatka.cz Do Thu TrangVideo: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Jsem rodičům vděčná za svobodu, kterou můžu prožívat, říká Do Thu Trang, která sbírá ceny, kudy chodí.

Článek

Takže to letos máme: cena Novinářská křepelka. Nominace na Magnesii Literu. A taky na prestižní cenu českého internetu Křišťálová lupa v kategorii One (wo)man show.

A teď pozor, všechny tyhle úspěchy sbírá sedmadvacetiletá žena, která do Česka přišla s rodiči až ve svých pěti letech. „Jsem jim za to velmi vděčná, protože díky nim můžu prožívat svobodu," říká Do Thu Trang, autorka osobitého blogu Asijatka.cz při rozhovoru ve své oblíbené kavárně nedaleko Masarykova nádraží v centru Prahy. „Můj oblíbený den je sedmnáctý listopad."

Trang o sobě říká, že už z ní je dnes „Čechovietnamka", což vedle jejího původu a současného místa pobytu potvrzuje i její dvojí občanství. Trang před dvěma lety získala i české a už se těší, že brzo bude poprvé volit i ve velkých, opravdu důležitých volbách: ve sněmovních v říjnu 2017 a pak i prezidentských v lednu 2018.

Jeden ze svých blogů nazvaný „Kde je i integrace krátká" čte Trang i v našem videorozhovoru: „Řidičák máme proto, abychom mohli jezdit pro zboží do Makra. Víkendy a prázdniny jsou proto, abychom to zboží z Makra rodičům pomohli složit," začíná její text.

Budoucí Česko - šest hostů speciální debaty na Seznamu:

Podívejte se, kdo všechno přišel do Seznamu na debatu mladých a úspěšných.

Do Thu Trang je jedním ze šesti hostů, které Seznam pozval na speciální debatu Budoucí Česko. Lidé pod třicet let, úspěšní ve svém oboru, zde budou mluvit o úspěších roku 2016 a očekáváních do roku 2017. První část debaty uvidíte na Seznam Zprávy 28. prosince.

Reklama

Související témata:

Doporučované