Hlavní obsah

Úspěšný kajakář Prskavec popsal svůj zlatý sen: Syn, výhra a teď svatba

Kajakář Jiří Prskavec slaví úspěchy a daří se mu i v soukromém životě. O víkendu se oženil.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V září se Češi radovali z dalšího sportovního úspěchu. Na mistrovství světa ve vodním slalomu ve Španělsku se kajakář Jiří Prskavec stal podruhé mistrem světa. A o víkendu slavil znovu – bral si svou přítelkyni Terezu.

Článek

Kanál ve Španělsku má hodně specifickou trať, která je převážně tvořená kameny a spíš se chová jako přírodní řeka než uměle tvořené koryto, jak je tomu třeba v Praze Troji. Brány ve Španělsku byly velmi blízko u sebe, a to i v nejužším místě kanálu, což českému kajakáři maximálně vyhovovalo.

„Vyhrát mistrovství světa není nikdy snadné a tentokrát to bylo ještě umocněno tím, že šlo o olympijskou nominaci. Počítalo se to do domácí olympijské nominace. Takže tlak na nás byl ještě daleko větší, než jaký byl na mistrovství světa minulý rok,“ soudí český kajakář Jiří Prskavec.

Úspěch s ním ihned po závodu sdílela také jeho přítelkyně Tereza se synem Jirkou. „Byl to první velký závod, na kterém jsem měl svého malého synka. A přítelkyně, dneska už manželka, měla přístup přímo do mix-zóny. Takže já jsem dojel a ona za mnou přiběhla jako úplně ta první. Byl to pro mě hodně dojemný okamžik, neubránil jsem se slzám.“

Bylo pro něj mistrovství jiné v tom, že měl s sebou poprvé svou novou rodinu? „Bylo. A i tím tlakem, který tam na nás byl, tím, kolik tam bylo novinářů, tím, že byl závod považovaný za velmi důležitý. A když to člověk všechno zvládne a pak je tam ta rodina, která ho bezmezně podporuje a sdílí s ním úspěch, tak to… mě opravdu dojalo a měl jsem slzy v očích.“

Po úspěchu na sportovním poli mohl Jiří Prskavec slavit i soukromě. O víkendu se oženil na Trnávce na Želivu.

Příští rok čeká sportovce letní olympiáda v Tokiu, které by se Prskavec rád účastnil. Do té doby ho ale ještě čekají dva nominační závody v interní kvalifikaci. Na mistrovství světa nyní dokázali vyjet účast pro Českou republiku.

„Bohužel mezinárodní olympijský výbor nám diktuje kvóty pro jednotlivé státy. A můžeme mít jen jednu loď v kategorii a my jsme momentálně tři čeští kajakáři v top desítce světového žebříčku, takže ještě není nic rozhodnuto,“ vysvětluje Jiří Prskavec.

Další podrobnosti v úvodním videu.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který vysílá Televize Seznam každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované