Hlavní obsah

Ústavní soud ji odmítl. „Je mi do pláče,“ říká neúspěšná kandidátka na prezidentku. Ale nevzdává se

Terezie Holovská chce stížnost zopakovat i po volbách.Video: Petr Švihel

 

Reklama

Jako zjevně neopodstatněnou zamítl Ústavní soud stížnost Terezie Holovské. Té vadilo, že někteří kandidáti na prezidenta získali podporu od stejných poslanců či senátorů. Holovská se ale nevzdává.

Článek

Stížnost Terezie Holovské, neúspěšné kandidátky na prezidentku, zamítl Ústavní soud. Do přímé volby prezidenta tak nastoupí všech devět zaregistrovaných zájemců o Hrad.

Samotná Holovská chce ale ve svém boji pokračovat. Vadí jí, že někteří kandidáti získali podporu od stejných zákonodárců. Chystá stížnost zopakovat po volbách, kdy bude mít větší šanci uspět. Seznam Zprávám řekla, že už ji má nachystanou.

„Jsem velmi zklamaná. Je mi z toho až do pláče. Ústavní soud jenom posvětil a potvrdil, že ti, kteří usilují o koryta, byť podvodným způsobem, tak budou krytí,“ řekla Terezie Holovská.

V prosinci neuspěla u Nejvyššího správního soudu. Ten ale stížnost zamítl spíše z formálních důvodů. Nebyla zkrácena na svých právech, protože nebyla ani kandidátem na prezidenta, ani voličem. Právě to by se ale po volbách mohlo změnit.

Reklama

Doporučované