Hlavní obsah

Ústí nad Labem postaví chodník do čtvrti Hostovice

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

O zřízení chodníku se mluví několik let, obyvatelé opakovaně upozorňovali na chybějící infrastrukturu. Radní nyní schválili přidělení veřejné zakázky. Stavět se začne ještě letos, termín dokončení je konec května 2022.

Článek

Chodník podél silnice III. třídy z Hostovic bude dlouhý 790 metrů a široký 1,5 metru. Odhad nákladů na stavbu, která zahrnuje zřízení dvou přechodů pro chodce či úpravy pro provoz MHD, byl 9,5 milionu korun. Vítězná firma v soutěži nabídla cenu zhruba 6,5 milionu korun bez DPH. Do řízení se přihlásilo pět uchazečů.

„Byl to dlouhodobě neřešený úsek, na podzim by se tam mohlo začít pracovat,“ uvedl náměstek primátora Pavel Tošovský (ODS).

Pokračovat bude oprava chodníku v ulici Londýnská a začne druhá etapa revitalizace ulice Nová ve čtvrti Střekov. Tam se přesune zastávka MHD, vznikne přechod, upraví se stání před základní školou. Náklady na tyto práce jsou zhruba pět milionů korun.

Do budoucna se počítá s úpravou ulice Nová, která je v současnosti tříproudá, na dvouproudou. Z jednoho pruhu by vzniknul pás pro cyklisty. Vlastníkem komunikace je kraj, město bude proto o změnách jednat s krajskou samosprávou.

Reklama

Související témata:

Doporučované