Hlavní obsah

Utajená vražda dvou nevinných žen, krádež plně vyzbrojeného tanku a glosy Lipa a Báry Nesvadbové

Poválečný zločin, který se málem podařilo ututlat. Krádež tanku a následná sebevražda. Glosa rapera Lipa a Báry Nesvadbové.Video: Josef Klíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Utajená vražda dvou nevinných žen visí nad Jesenicí jako stín dodnes. Heleně Veselé bylo 9 let, když ji 10. května 1945 i s dvěma mladšími bratry odtrhli od matky a od babičky a vzápětí slyšela už jen dva výstřely. Víc ani matku, ani babičku neviděla, spolu s bratry putovala do adopce. Pamatuje si jen, že ten, kdo střílel, byl Čech, bydlící stejně jako ona s rodinou v Jesenici u Prahy, ale nikdy se nedozvěděla, proč to udělal.

Článek

Ukradl plně vyzbrojený tank a pak spáchal sebevraždu. Nevysvětlitelná tragédie se odehrála v říjnu 1983 u rakovnické tankové jednotky. Jeden z vojáků pár týdnů před odchodem do civilu ukradl plně vyzbrojený hotovostní tank T54 a odjel s ním na „výlet“ do okolí. Víc než dvě hodiny se po Rakovnicku projížděl obrněný stroj, který nikdo nedokázal stopnout a zastavil se jen shodou šťastných okolností.

860 000 lidí v exekuci – můžou si za to sami, nebo si zaslouží pomoc? Glosuje raper Lipo. Bára Nesvadbová se zamýšlí nad manželstvím. Věrnost podle ní neočekávejte, ale manželství i tak stojí za to.

Pořad Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované