Hlavní obsah

Útočník v Japonsku pobodal děti, tři mrtví

Agresor útočil v japonském městě Kawasaki.Video: Reuters

 

Reklama

Útočník v Japonsku dnes zaútočil nožem na školáky místní katolické školy. Zranil 16 lidí, většinu z toho dětí. Dívka a dospělý muž svým zraněním podlehli. Informovala o tom japonská agentura Kjódó, která s odvoláním na policii napsala, že zemřel i násilník.

Článek

Incident se stal brzy ráno na autobusové zastávce ve městě Kawasaki jižně od Tokia. Přibližně padesátiletý útočník, který měl v každé ruce nůž, podle svědků během útoku na děti křičel, že je zabije. Podle stanice BBC muž později nastoupil do přistaveného autobusu, kde pobodal další školáky.

Mrtvými jsou dvanáctiletá školačka a devětatřicetiletý muž, jenž na zastávce pravděpodobně čekal se svým dítětem. Oběma útočník zasadil smrtelné rány do krku. Ve vážném stavu jsou podle policie dvě školačky a jedna dospělá žena.

Policie, která o motivu činu neinformovala, uvedla, že se vážně zranil nožem. Později podle Kjódó sdělila, že těžkým zraněním podlehl. Motiv útoku dosud není znám.

Nůž je nejčastěji používaným nástrojem při náhodných útocích v Japonsku, které uplatňuje přísnou kontrolu střelných zbraní.

Americký prezident Donald Trump, který ukončil návštěvu Japonska, vyjádřil soustrast rodinám pozůstalých a oběti uctil modlitbou.

Reklama

Doporučované