Hlavní obsah

Texaský střelec vyhrožoval své tchyni, která předtím vystřílený kostel pravidelně navštěvovala

Střelec z Texasu nejspíše spáchal sebevražduVideo: AP

 

Reklama

Střelec, který v neděli v texaském kostele zabil 26 lidí a 20 dalších zranil, měl u sebe celkem tři střelné zbraně. Poté, co se z místa činu pokoušel uprchnout ve svém voze, jej dva ozbrojení svědci události pronásledovali a dostihli na místě, o kterém informovali policii. Ta útočníkovo vozidlo obklíčila, uvnitř ho však našla mrtvého. Pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Článek

K nejhoršímu masakru střelnou zbraní v historii amerického státu Texas došlo v baptistickém kostele ve městě Sutherland Springs během nedělní bohoslužby. Útočníkem byl podle amerických médií šestadvacetiletý propuštěný příslušník amerického letectva Devin Kelley. Jeho identitu ale dosud úřady oficiálně nepotvrdily.

Po střelbě v kostele se pokoušel uprchnout ve svém voze. Byl však postřelen civilistou, který se nacházel poblíž, a následně pronásledován. Na útěku telefonoval svému otci s tím, že je postřelen a podle všeho to nepřežije. Informoval o tom dnes mluvčí texaské policie Freeman Martin. U sebe měl pachatel celkem tři střelné zbraně, dvě pistole a jednu útočnou pušku. Povolení k jejich legálnímu držení neměl.

Americká média upřesňují informace o obětech střelby, mezi nimiž byla podle CNN těhotná žena a její tři děti. Zemřel rovněž její švagr a jeho dítě a nejméně dva další členové této rodiny. Střelec vtrhl do kostela v době ranní bohoslužby, 23 lidí zastřelil v kostele a dva před budovou. Jeden člověk zemřel po převozu do nemocnice. Další dvě desítky osob byly zraněny, včetně šestiletého chlapce.

Motiv činu policie řeší, Kelley podle médií neměl vazby na žádnou teroristickou organizaci. V roce 2012 byl vojenským soudem shledán vinným z násilí na manželce a dítěti a potrestán ročním vězením. Také byl degradován a nakonec propuštěn z amerického letectva. Podle CNN vyhrožoval své tchyni. Ta pravidelně navštěvovala kostel, který si Kelley vybral jako místo činu. Před samotnou střelbou poslal své tchyni několik výhružných textových zpráv.

Podle agentury AP policie prohledává dům na předměstí San Antonia, kde střelec bydlel. Obyvatelé okolí řekli agentuře AP, že byla v poslední době z těchto míst slyšet hlasitá střelba, jež podle nich vycházela z automatické zbraně.

Reklama

Související témata:

Doporučované