Hlavní obsah

Útočník zranil nožem v čínské škole téměř 40 dětí

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Příslušník ostrahy ve čtvrtek ráno ve vesnické základní škole v jihočínské provincii Kuang-si nožem poranil na 40 lidí, převážně dětí. Vážná zranění při útoku utrpěli kromě jednoho z žáků také ředitel školy a strážník.

Článek

Čínská státní média uvádí, že zraněno bylo nejméně 39 lidí. Místní vláda v okrese Kang-wu sdělila, že zraněno bylo 37 dětí a dva dospělí. Podle agentury DPA bylo většině obětí kolem šesti let.

Útočníkem byl pravděpodobně člen ostrahy školy ve vesnici Wang-fu nedaleko města Wu-čou. O motivu činu není zatím nic známo. Přibližně 50letého podezřelého zadržela policie a odvedla ho z místa činu. Více než desítka sanitek odvezla poraněné děti do nemocnice. Některé tam dospělí odnesli.

Útoky nožem na děti ve školkách a školách nejsou v Číně ojedinělé. Při dřívějších podobných činech se pachatelé chtěli tímto způsobem pomstít na společnosti kvůli pociťované nespravedlnosti a vyhledali si pro pomstu právě děti, na nichž Číňanům obzvlášť záleží.

V čínských školách a školkách už delší dobu platí přísná bezpečnostní opatření a u vchodů mají ostrahu. Do školních areálů nejsou vpouštěni dokonce ani rodiče.

Reklama

Související témata:

Doporučované