Hlavní obsah

Útočník zranil sekerou sedm lidí. Byl psychicky narušený, ne terorista

Muž v Düsseldorfu sekerou napadl sedm lidí.Video: Nela Vejvodová

 

Reklama

Incident neměl teroristické pozadí. Při útěku se útočník vážně zranil. Šestatřicetiletý muž pochází ze zemí bývalé Jugoslávie.

Článek

Ve čtvrtek pozdě večer napadl šestatřicetiletý muž v německém Düsseldorfu sekerou sedm lidí. Nikdo nezemřel. Podle místní policie začal útok ve vlaku příměstské železnice. V soupravě útočník napadl sekerou několik cestujících. Když vlak přijel na düsseldorfské hlavní nádraží, agresor vystoupil a zranil další lidi.

Policie muže záhy po incidentu dopadla. Nyní je v nemocnici, protože při útěku před policisty skočil z mostu a způsobil si vážná zranění.

Úřady Němce ujistily, že se nejednalo o teroristický čin. První závěry vyšetřovatelů ukazují, že muž pocházel ze zemí bývalé Jugoslávie a trpí psychickými problémy.

Útok připomíná nedávný čin jiného psychicky narušeného muže, který v Heidelbergu najel autem do lidí. Jednoho člověka usmrtil a další dva zranil.

V německém Heidelbergu najelo auto do lidí, tři zranění.

Podle německého tisku útočník z Düsseldorfu pravděpodobně jednal sám. Přesto policie krátce po činu zadržela ještě dva další lidi, kteří se chovali podezřele.

Reklama

Doporučované