Hlavní obsah

Útok na německé fotbalisty zvedl mezi fanoušky vlnu solidarity. Hostům nabízejí ubytování

Po výbuchu u autobusu se mezi fanoušky zvedla vlna solidarity.

 

Reklama

Fanoušci domácích nabídli těm monackým ubytování. Zápas mezi Borussií Dortmund a AS Monako byl odložen na středu.

Článek

Mezi fanoušky fotbalových týmů Borussia Dortmund a AS Monako se po večerním útoku na německý tým zvedla vlna solidarity. Poté, co byl kvůli výbuchům mířeným na autobus dortmundského klubu odložen zápas mezi oběma týmy, začaly si obě strany vzájemně pomáhat. Dortmundští fanoušci nabídli ubytování těm monackým, kteří v Dortmundu čekají do středy na odložený zápas.

Vše začalo poté, co vestfálský tým zveřejnil na svém Twitteru tuhle pobídku:

Tweet: Drazí fanoušci AS Monako! Pokud dnes potřebujete ubytování v Dortmundu, hledejte ho pod hashtagem #bedforawayfans.

Někteří se nakonec opravdu domluvili.

Tweet: Takže kampaň #bedforawayfans zafungovala. Úžasné!

Fanoušci Monaka zase na dortmundském stadionu skandovali a zpívali na podporu druhého týmu.

Spoustu podpůrných vzkazů oběma klubům poslaly i další fotbalové týmy a asociace. Prezident UEFA Aleksander Ceferin vzkázal, že je celou záležitostí velice znepokojen.

„Rozhodnutí odložit zápas bylo správné. Vždycky musíme myslet hlavně na bezpečí týmů a jejich fanoušků. Oběma týmům zároveň děkuji za jejich vzájemnou spolupráci a solidaritu. Jsem vděčný," uvedl mimo jiné.

K explozím došlo krátce poté, co klub Borussia Dortmund vyjel na domácí zápas Ligy mistrů proti Monaku. Autobus zasáhly celkem tři výbuchy. Tlaková vlna poničila sklo, které se vysypalo. Střepy zranily jednoho hráče, obránce Marca Bartru. Ostatní hráči vyvázli bez zranění.

Podle policie byly výbušniny ukryté v křoví u silnice. Na místě našla i dopis s přiznáním k útoku.

Reklama

Doporučované