Hlavní obsah

Útok nedaleko Pentagonu. Zemřel policista i podezřelý z útoku

Foto: Profimedia.cz

Policisté a vyšetřovatelé na místě útoku na zastávce hromadné dopravy před budovou Pentagonu.

Reklama

Nedaleko Pentagonu došlo ke střelbě a útoku nožem. Jeden policista na místě zemřel, podezřelého z útoku zasahující policisté zabili. Několik osob je zraněno, budova Pentagonu byla na čas uzavřena.

Článek

Policista zemřel na následky bodných zranění po útoku na autobusové zastávce nedaleko Pentagonu, sídla velení americké armády. Podezřelého z útoku policisté na místě zastřelili, uvádí agentura AP.

Budova Pentagonu byla krátce po útoku dočasně uzavřena. Více podrobností má policie i ministerstvo obrany sdělit na plánované tiskové konferenci. Místní média mezitím informovala, že od oblasti je odkloněna hromadná doprava. Do oblasti se doprava vrátí, až situaci policie prohlásí za bezpečnou, informuje AP.

K incidentu mělo dojít na zastávce autobusu a metra, která se nachází jen pár metrů od sídla americké armády, uvedla Ochranná služba Pentagonu. Právě členem této jednotky má být podle serveru Military News policista, kterého útočník zabil.

Mluvčí Ochranné služby Pentagonu Chris Layman na dotazy ohledně útočníka nebo počet obětí či zraněných podle stanice CNN nereagoval. Podle stanice ale záchranná služba přijala do péče hned několik zraněných osob.

Ministr obrany Lloyd Austin ani generál Mark Milley nebyli podle CNN v době útoku v budově, protože se zrovna účastnili plánovaného setkání s prezidentem Joem Bidenem. Pentagon bude podle krátkého vyjádření ve vyšetřování spolupracovat s místními i federálními úřady.

Reklama

Související témata:

Doporučované