Hlavní obsah

Útok střelce na festivalu v Kalifornii nepřežili nejméně tři lidé, policie ho zastřelila

Utíkají, hledají blízké, modlí se, videa z místa ukazují bezprostřední reakci lidí na útok.Video: Lukáš Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Při nedělní střelbě na gastronomickém festivalu v kalifornském městě Gilroy přišli o život nejméně tři lidé a dalších 12 utrpělo zranění. Deníku The New York Times a agentuře AP to řekl tamní radní Dion Bracco.

Článek

Gastronomický festival v kalifornském městečku Gilroy nedaleko San José v neděli narušila střelba, informovala televizní stanice NBC Bay Area.

Podle nejnovějších zpráv zemřeli nejméně tři návštěvníci festivalu a dalších 12 bylo zraněno. Střelec byl podle šéfa místní policie zastřelen, napsala televize Sky News. Celkem tak zemřeli čtyři lidé.

Ještě před zveřejněním informace o zabití střelce, ale místní policisté na Twitteru zmiňovali možnost, že střelci mohli být dva. O druhém střelci se údajně zmínili někteří svědci.

Lidé na sociálních sítích sdílí videa, na kterých jsou vidět prchající návštěvníci festivalu a v pozadí je slyšet střelba. Svědci střelce popsali jako bílého muže okolo třiceti let. „Byla to rychlá střelba. Viděl jsem ho střílet na všechny směry. Nemířil na nikoho konkrétního," řekl místní televizi NBC Bay Area svědek.

Třináctiletá Evenny Reyesová popsala deníku San Jose Mercury News, že nejdříve výstřely považovala za zvuk ohňostroje, poté však uviděla zraněného muže. „Zrovna jsme odcházeli, když jsme uviděli chlapa se šátkem omotaným okolo nohy, protože ho postřelili… Na zemi bylo zraněné malé dítě. Lidé házeli stoly a lámali ploty, aby se dostali ven," uvedla.

Festival česneku v Gilroy je podle agentury AP akcí známou po celých Spojených státech. Neděle byla třetím a posledním dnem letošního ročníku setkání.

Reklama

Doporučované