Hlavní obsah

Útoky Tomio Okamury a Miloše Zemana na novináře ohrožují demokracii, tvrdí angažovaný zpěvák Klus

Tomáš Klus, který se snaží přivést své posluchače k zájmu o politiku, je z vývoje v Česku mírně zděšen.

 

Reklama

Zpěvák, skladatel a herec Tomáš Klus, který si nejen u svých posluchačů vysloužil označení „pravdoláskař“, navštívil na konci roku svůj rodný Moravskoslezský kraj. Klus, jenž se v poslední době výrazně politicky angažuje, v rozhovoru pro Seznam Zprávy kritizuje postoj vrcholných politiků vůči médiím.

Článek

„Jsem mírně vyděšenej z toho, že začínáme přebírat rétoriku lidí, které si volíme. A to je to, že buď spolu nemluvíme, což ukazuje například Tomio Okamura s tím, jak se chová k novinářům, společně ruku v ruce s Milošem Zemanem, kteří štvou lidi proti sobě,“ zmínil Klus v rozhovoru.

Zpěvák je přesvědčen, že správná cesta k pozitivní změně současné situace, a to nejen politické, je na lidech. Ti by dle něj měli více komunikovat hlavně mezi sebou. „Myslím si, že je dobré, abychom spolu začali opravdu mluvit my lidé, kteří můžou mít různé názory, můžou volit Losnu nebo Mažňáka, je to úplně fuk. Ale musíme mít jasno my. V momentě, kdy nebudeme mít jasno, tak budou tu temnotu rozsévat lidé, které jsme zvolili a kteří toho využívají.“

Varuje také společnost před nebezpečím ohrožení demokracie dehonestací médií. Podle Kluse určitá část politiků osočuje novináře například z korupce, a to bez jasných důkazů. Média jsou dle něj ovšem hlavním komunikačním kanálem mezi vysokou politikou a lidmi.

Svůj aktivní zájem o politiku a společenské dění Tomáš Klus v letošním roce potvrdil i tím, že se společně s dalšími osobnostmi zapojil do kampaně „Tvé poprvé”, která měla za cíl motivovat mladé lidi jít k volbám.

Reklama

Doporučované