Hlavní obsah

Už ne Bolkův a Chantalin syn. Vladimír Polívka ukázal místa, která talentovaného herce formovala

Moje místa: S Vladimírem Polívkou v milovaných Olšanech, na Štvanici i v divadelním zákulisí.Video: Ivana Navrátilová, Seznam Zprávy

 

Reklama

S kamerou na farmě v Olšanech u Rousínova i v divadelním zákulisí. „Tady je to místo, kde se ze slavného dítěte stal méně slavný dospělý,” poodhalil Vladimír Polívka.

Článek

Narodil se do slavné herecké rodiny Bolku Polívkovi a Chantal Poullain a s jejich představením Šašek a královna jako malý kluk procestoval celý svět. Přesto se stejné profesi dlouho bránil, aby se nemyslelo, že to je jenom díky rodičům.

Pro odpověď na otázku, co chce sám dělat, si musel odskočit na rok do Kanady.

Odtud už se vrátil s cílem vystudovat DAMU a také hrát divadlo. A jeho sen a touha se naplnily měrou vrchovatou.

DAMU v Praze ukončil pár dní před natáčením s Televizí Seznam. A protože to pro něj bude místo vždycky moc důležité, začali jsme naše putování právě tady.

Vladimír také, a to nejenom herecky, ale vlastníma rukama pomáhal s rekonstrukcí Vily Štvanice a Jatek78, takže i tato místa mu vždycky budou velmi blízká.

S Dejvickým divadlem spolupracuje už na několika představeních. Honey, které se hraje právě v Holešovicích na Jatkách78, je skvělou souhrou dejvických herců a akrobatů ze souboru Cirk La Putyka. Se štábem jsme se byli podívat na zahřívací zkoušku.

Vladimír má své místo také v Národním divadle, nyní zde září v roli rytíře De grieux v představení Manon Lescaut.

Nezapomněli jsme ani na Vladimírův nejnovější film Do větru, první romantickou boat movie, která vstupuje do kin.

A s maminkou Chantal a boxerem Bešamelem jsme si udělali společně výlet do Olšan, kde Vladimír vyrostl, má to tu moc rád a u stěny plné fotek nás tak trochu provedl celým svým životem.

A došlo i na hraní s tátou Bolkem Polívkou v představení Šašek a syn.

„To je vyloženě něco, co přišlo v pravý čas. Pro mě bylo důležité napřed si udělat svoje věci, protože tam je komplex nejenom z té jeho slávy, ale táta je také fantastický herec. Postavit se mu na jevišti a čelit jeho improvizacím, na to člověk potřebuje vlastní sebejistotu,” vypráví Vladimír Polívka.

Pořad Moje místa s Vladimírem Polívkou si můžete pustit v úvodním videu.

Premiéru pořadu sledujte každý pátek od 20.00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované