Hlavní obsah

Už potřetí to nevyšlo, florbalisté skončili na domácím světovém šampionátu čtvrtí

Český tým skončil na domácím světovém šampionátu v Praze čtvrtý. Proč?Video: Jakub Burian, Seznam Zprávy

 

Reklama

Florbalisté bojovali o medaile doma podobně marně jako v letech 1998 a 2008.

Článek

Byl to sen celého českého florbalu. Získat z domácího mistrovství světa medaili a přepsat tak historii. Český tým však po včerejším neúspěšném semifinále nezvládl ani dnešní souboj o bronz. Proti Švýcarsku ani jednou nevedl a nakonec podlehl 2:4.

Český tým nevstoupil do utkání vůbec dobře a už ve 14. minutě prohrával 0:2. Výběr trenéra Kettunena se ovšem před 16 112 diváky vybičoval ke zlepšenému výkonu a po brankách Rýpara a Ondruška v polovině utkání srovnal krok. Švýcaři ale byli ve zbytku utkání silnějším týmem a utkání nakonec i přes velký český tlak v závěru vyhráli 4:2. „Nedávali jsme góly. Včera i dneska jsme dali pouze dvě branky a to ve florbale většinou nestačí. Švýcaři vyhráli zaslouženě, ale nemyslím si, že byl mezi námi tak velký rozdíl,“ hodnotí asistent trenéra Radek Sikora.

Na domácích šampionátech v letech 1998 a 2008 český tým marně útočil na medaili a čekání na cenný kov z domácí půdy pokračuje i po letošním turnaji. „Jsme čtvrtý tým na světě – a to je zkrátka realita. Při určité konstelaci se dá odehrát dobrý výsledek i proti Finům a Švédům, ale je škoda, že jsme dnes nenavázali na výhru proti Švýcarům ze základní skupiny. Byla by to pro nás obrovská odměna. Bohužel jsme dnes nebyli lepší a čtvrté místo bolí,“ říká obránce Milan Garčar.

Poslední medaili český tým získal v roce 2014 ve švédském Göteborgu. „Abychom opravdu dotáhli nejlepší světovou trojku, tak se musí podle mě zkvalitnit česká nejvyšší soutěž. Naši kluci nejsou zvyklí hrát situace jeden na jednoho a hrát pod tlakem. Na to se nepřipravíte nijak jinak, než že tomu budete vystavováni každý den,“ uzavírá Sikora.

Reklama

Související témata:

Doporučované