Hlavní obsah

Už tři roky přežívám tátu – a ještě nejsem hotovej chlap. Tomáš Klus o býčí energii, láskách a upřímnosti až brutální

„Nevadí mi jiné politické názory, nesnáším pokrytectví a falešné úsměvy," říká Tomáš Klus.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Když mu bylo osm, zemřela mu mladší sestra. O dva roky později přišel o tátu. Zakousl se do sportu a i když v prvním neuspěl, v dalším se stal mistrem Evropy. Nezapírá románky se spoustou žen a chce krotit „oheň v sobě“.

Článek

Blíží se do Kristových let, přesto se pořád hledá a nepotřebuje spěchat. „Chtěl bych se ustálit v módu moudrýho klidnýho tatínka, který bude děti naplňovat jistotou, že je vždycky tam, kde má být. Že si můžou přijít pro radu nebo pro legraci.“

Sám měl tátu, který zůstal klukem. „Měli mě s mámou brzo a zemřel, když mu bylo třicet. Už ho přežívám o tři roky a mám pocit, že ještě nejsem hotovej chlap. Chlap je u nás v rodině můj syn Alfréd, ten mě to hodně učí,“ usmívá se Tomáš.

První pusy, tréninky po smrti táty i loučení s bytem, kde vzniklo album hitů. S Tomášem Klusem v Třinci i v osudových pražských Nuslích

Moje místa: Tomáš Klus.Video: Seznam Zprávy

Tátu si vybavuje jako toho, který vymýšlel lumpárny. „A občas do pokojíčku přinesl něco, co jsme my děti nesměly. Byl extrovert, kolem kterého se točila zábava, rád hrál na kytaru a předváděl se,“ vzpomíná Tomáš Klus. Připouští, že tátova „nedospělost“ zřejmě může za jeho tragickou smrt: odjel sám do Tater a nevrátil se.

Tomášovi pomáhá domýšlet konce jeho činů buddhismus. „Nepustí mě, abych udělal něco, co nedomyslím, je důležité všechno zvážit. Posledních pár let chci mít oheň v mé hlavě pod kontrolou, protože když ho pod kontrolou nemám, dělám hlouposti,“ naznačuje písničkář.

V Intimní zpovědi mluví o tom, proč si dával za vinu smrt mladší sestry, proč není jako „správný kluk z Třince“ hokejistou, od čeho má obří jizvu na břiše a za co vděčí mamince. Nevyhýbá se ani tématu vztahu s Richardem Krajčem, se kterým nazpíval hit Cesta, ale pak se jejich cesty profesně i lidsky rozdělily.

Neskrývá politické názory a na Facebooku píše o nutnosti spolupráce. I proto se jeho nejnovější deska jmenuje Spolu. „Pořád si stěžujeme, čekáme na Robina Hooda, který za nás bude rozhodovat, zodpovědnost se přehazuje jako horkej brambor. Pro mě nejsou nepřátelé lidi, kteří smýšlejí jinak než já – naopak se je snažím pochopit. Bohužel mám pocit, že podléháme vlivům štváčství proti sobě."

Ostré dělení písničkář vidí i ve zprávách, které mu chodí. Část lidí v něm vidí hrdinu, od kterého chtějí zachránit. „A pak jsou tam nadávky do ubožáků, který by měl viset i s celou svou famílií,“ krčí rameny Tomáš.

Svoje písničky považuje za deníkové záznamy, ve kterých nedokáže být neupřímný. Zpívá tedy i množství žen, které prošly jeho životem. „Po nocích všechny svádím ke hrám, co já se nalítám, co srdcí popletu“. Zdůrazňuje ale, že nikdy nebyl grázl a holkař. „Vždycky jsem byl zamilovanej a věřil jsem, že jsem s tou jedinou na světě. Jenomže pak se ukázalo, že ne.“

V čem je „ta pravá“ jeho žena Tamara? Jak Tomáš reaguje na jízlivosti, že právě ona tahá za nitky a manipuluje jím? A jak dneska využívá svoji „zemitou bejčí energii“?

Jako svobodný bezdětný lámal kreditní karty a o hypotékách mluvil jako o prostředku k zotročení – jak ho změnilo narození tří dětí? Podle čeho hledají s manželkou školu pro nejstarší Josefínu? A co se z populární pohádky Tajemství staré bambitky, ve které hrál hlavní roli, dá vzít „do civilu“?

Otevřený rozhovor si pusťte ve videu nahoře.

Pořad Intimní zpovědi vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:30.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Tamara Klusová

Doporučované