Hlavní obsah

Uzavřená mola nebo kamery u pobřeží. Nová opatření kvůli smrtícímu útoku žraloka na Čecha

V Marsá Alam pracuje tým ministerstva životního prostředí. Jsou tu dvě pozorovací lodě a 8 členů pozorovacího týmu.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

V Egyptě pokračuje vyšetřování okolností smrti českého turisty po útoku žraloka. K neštěstí došlo v oblíbeném letovisku Marsá Alam. Některá mola v letovisku Marsá Alam k hlubokému moři jsou uzavřená. Pobřeží by měly hlídat kamery.

Článek

Po smrtelném útoku žraloka v Egyptě je stále několik nevyjasněných otázek. Pokračuje vyšetřování a zatím není ani jasné, jaký druh žraloka zabíjel.

Viditelným opatřením po útoku žraloka na českého občana je, že některé resorty v letovisku Marsá Alam se rozhodly uzavřít mola, která vedou k hlubokému moři. Mluvčí cestovní kanceláře Exim Tours Stanislav Zíma Seznamu řekl, že aktuálně nejsou mola otevřená na 5 místech.

Molo je nepřístupné i v hotelu, kde k tragédii došlo. Cestovní kancelář nemá zatím od egyptských úřadů žádné nové informace.

Rozhovor s potápěčem Tomášem Kotoučem.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

„Zatím žádné závěry z vyšetřování oficiálně nejsou, momentálně tady v Marsá Alam pracuje tým ministerstva životního prostředí. Jsou tu dvě pozorovací lodě, 8 členů pozorovacího týmu a údajně jsou u pobřeží instalovány i kamery, aby monitorovaly případný pohyb žraloků,” popsal Seznamu z místa zpravodaj Českého rozhlasu na Blízkém východě Štěpán Macháček.

Místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež řekl, že tragédie měla vliv na hosty, kteří se chystají do hotelu, kde k tragédii došlo.

V loňské turistické sezoně zemřelo v zahraničí 101 Čechů, což představuje pokles o sedm proti roku 2016.

Reklama

Související témata:

Doporučované