Hlavní obsah

Uznávaného bankéře Kunerta nahradí o generaci mladší manažer. Střídání v UniCredit

Změna v čele UniCredit. Po 30 letech nebude Jiří Kunert šéfem nějaké banky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Dozorčí rada UniCredit Bank ČR a Slovensko schválila jmenování Jakuba Dusílka (44) novým předsedou představenstva a generálním ředitelem banky. Dusílek do funkce nastoupí 2. dubna 2019 po schválení Českou národní bankou.

Článek

Jiří Kunert končí po třiceti letech jako bankovní šéf. UniCredit Bank oznámila, že v dubnu příštího roku ho v čele této finanční instituce nahradí o jedenadvacet let mladší manažer Jakub Dusílek.

Kunert bude v UniCredit Bank působit i nadále, a to v dozorčí radě.

„Díky svým bohatým zkušenostem je Jiří Kunert jednou z významných osobností bankovního sektoru a často uznávaný jako nejlepší bankéř v Česku,“ uvedl ředitel divize pro střední a východní Evropu skupiny UniCredit Carlo Vivaldi. Kunert podle něj řídil první přeshraniční bankovní fúzi české a slovenské UniCredit Bank a přispěl k posílení pozice jednoho z lídrů bankovního trhu.

Jeho nástupce Dusílek zahájil kariéru ve skupině UniCredit v roce 2003 jako manažer regionální pobočky a poté ředitel podpory obchodu firemního bankovnictví v Živnostenské bance, která se stala součástí skupiny UniCredit. Následně působil jako ředitel divize retailového bankovnictví a produktů a ředitel strategického rozvoje UniCredit Bank ČR.

V letech 2011 a 2012 zastával pozici předsedy představenstva a generálního ředitele UniCredit Leasing na Slovensku. V roce 2012 byl jmenován členem představenstva a ředitelem globálních bankovních služeb v Česku. Následně pracoval v UniCredit Bank Rumunsko v letech 2016 až 2018.

UniCredit Bank, která patří mezi největší tuzemské banky, činnost zahájila na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku zhruba 700 000 klientů.

Reklama

Související témata:

Doporučované