Hlavní obsah

V Alabamě byl policií zastřelen nevinný člověk, naštvaní Američané se bouří

Alabamská policie uznala, že zastřelila nevinného.Video: Šimon Trantina, Reuters

 

Reklama

Alabamští policisté 22. listopadu na Den díkůvzdání při zásahu proti střelci v supermarketu ve městě Hoover zastřelili nevinného muže. Bouřící se občané protestují proti policejní brutalitě a žádají, aby byly zveřejněny záběry z bezpečnostních kamer.

Článek

Strážníci byli ve čtvrtek vysláni do supermarketu poté, co zde byla zaznamenána střelba. Neznámý útočník postřelil osmnáctiletého a dvanáctiletého chlapce, zatímco ostatním návštěvníkům obchodu se povedlo uniknout.

Policisté zastřelili člověka, kterého považovali za podezřelého, den poté však potvrdili, že se spletli. Obětí jejich střelby se stal Emantic Bradford, jedenadvacetiletý Američan, který v minulosti absolvoval vojenský výcvik, do aktivní služby však nenastoupil.

Skutečný útočník dopaden nebyl, stav dvou zraněných známý není, potvrzeno zůstává jen, že byli hospitalizováni v tamní nemocnici. Bradford byl původně v oficiálním policejním prohlášení prohlášen za střelce, také protože během střelby měl u sebe střelnou zbraň.

Den poté však alabamská policie upravila svoji zprávu a potvrdila, že Emantic Bradford nebyl útočníkem. Strážník, který ho zastřelil, byl postaven mimo službu.

Na pátek byla v Hooveru svolána demonstrace, které se zúčastnilo několik stovek lidí. Ti po policii požadují klarifikaci zásahu a zveřejnění záběrů pořízených bezpečnostními kamerami.

Reklama

Související témata:

Doporučované