Hlavní obsah

„Podzemní příšera“. Kanalizaci v Anglii ucpala tuková hrouda dlouhá jako šest autobusů

V Anglii našli masivní tukovou hroudu v kanalizaci.Video: Valérie Dvořáková , Reuters

 

Reklama

V kanalizaci anglického pobřežního města Sidmouth nalezli masivní tukovou hroudu, která měří asi 64 metrů. Jedná se o největší „tukovec“, který se kdy v oblasti objevil.

Článek

Pracovníci technických služeb v jihoanglickém pobřežním městě Sidmouth teď plánují strávit osm týdnů v kanalizaci a části tukové hroudy odstranit. „Tukovec tvoří všechno, co lidé spláchli nebo vylili do dřezů v Sidmouthu, včetně toho, co by se do odpadu vůbec dostat nemělo. Jde například o vlhké ubrousky, dětské plenky či zbylý tuk po smažení,“ uvedl místní zástupce společnosti South West Water pro televizi ABC.

„Tukovec“ (anglicky fatberg) má délku asi jako šest dvoupodlažních autobusů. Jak píše ABC, jeho výskyt ale naštěstí neovlivnil kvalitu venkovní vody, kde se lidé koupou, a místní pobřežní pláže tak zůstanou otevřené turistům i nadále.

V září roku 2017 v londýnské čtvrti Whitechapel nalezli podobné tukové „monstrum“ o délce 250 metrů a váze 130 tun. Dělníkům tehdy trvalo přes dva měsíce, než odstranili ztuhlé hroudy tuku a dalšího odpadu. Kusy hroudy pak putovaly i do muzea.

Reklama

Související témata:

Doporučované