Hlavní obsah

V Berlíně se střetli fanoušci dvou youtuberů. Policie musela použít slzný plyn

Ke střetu došlo na berlínském náměstí Alexanderplatz.Video: Klára Mališová, Youtube.com

 

Reklama

Německá policie musela v pátek odpoledne zasahovat na berlínském náměstí Alexanderplatz kvůli roztržce zhruba čtyř set mladých lidí, kteří sem přišli podpořit své oblíbené youtubery. Ke střetu došlo kvůli hádce, kterou mezi sebou chlapci vedli na internetu několik týdnů. Policie při potyčce zatkla devět lidí a zabavila několik nožů.

Článek

Několik týdnů se dva němečtí influenceři pošťuchovali skrze sociální sítě, nakonec se ale rozhodli vyříkat si spor naživo. Berlínské náměstí Alexanderplatz se tak v pátek zaplnilo fanoušky, kteří oba youtubery přišli podpořit. Policii následně trvalo čtyři hodiny, než se jí podařilo dav uklidnit, informoval server The Independent. Mezi mladistvými zabavila několik nožů, k ukončení sporu musela použít i slzný plyn.

„Influenceři jsou vůči svému vlivu lhostejní. Vypadá to, že kvůli více zhlédnutím a sledovatelům je v módě vytvářet napětí,“ uvedla na Twitteru po zásahu německá policie.

Střet byl vyvrcholením sporu na síti mezi dvěma mladými hvězdami německého internetu. ThatsBekir ze Stuttgartu a sedmnáctiletý Bahar Al Amood z Berlína se po týdnech online hádek rozhodli vyříkat si problémy z očí do očí. Své fanoušky zároveň pozvali, aby je přišli na náměstí podpořit. Akce se zúčastnilo zhruba 400 lidí.

Bahar Al Amood se po incidentu vyjádřil na Instagramu, že se na místě snažil přemluvit policii, aby situaci uklidnila, podle jeho slov ho ale „odmítali poslechnout“. Jeho protivník zase na Twitteru svým sledujícím sdělil, že byl v průběhu incidentu zraněn a že nyní potřebuje od sociálních sítí pauzu.

Reklama

Doporučované