Hlavní obsah

V Berouně se otevřel veřejnosti opravený venkovní bazén

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Berouně se dnes otevřel veřejnosti opravený venkovní bazén na Velkém sídlišti. Náklady na rekonstrukci přesáhly 42 milionů korun, město je uhradilo ze svého rozpočtu.

Článek

Návštěvníci mají k dispozici nové vodní atrakce, jako jsou skluzavky, tobogán, proudový kanál, perličkové koupele nebo masážní lavice. Přibylo také dětské brouzdaliště či místnost s přebalovacím pultem pro maminky.

O přestavbě více než 40 let starého areálu rozhodli zastupitelé ještě v minulém volebním období. Podle starostky Soni Chalupové (ODS) by bez tohoto rozhodnutí dnes už bazén možná neexistoval. „K zachování koupaliště se přiklonila také převážná většina respondentů městem provedeného anketního průzkumu. I na základě znalosti veřejného mínění jsme se v roce 2017 rozhodli investovat do přestavby,“ dodala Chalupová.

Práce na první a druhé etapě rekonstrukce začaly loni v září. Od začátku bylo vše nastaveno tak, aby koupaliště nemuselo být během letní sezony zavřené. Některé stavební práce zůstaly očím návštěvníků skryté, šlo například o výměnu technologie čištění vody, filtrace a rozvodů.

Město nyní čeká závěrečná třetí etapa, při níž se zaměří na rekonstrukci technického objektu a nové využití jeho vnitřních prostor. „Chceme obslužnou budovu zrekonstruovat tak, aby ji lidé mohli využívat v průběhu celého roku, nikoli jen během léta, kdy je otevřené venkovní koupaliště,“ uvedl místostarosta Michal Mišina (za ANO).

Reklama

Doporučované