Hlavní obsah

V Blansku začala další část opravy Brněnské, uzavřený je výjezd z města

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Blansku začala třetí část rekonstrukce Brněnské ulice, ze Starého Blanska není možné projet na Olešnou a Hořice. Obousměrná objízdná trasa pro všechny vozy včetně autobusů vede po silnici 374 a 379 přes Šebrov-Svatou Kateřinu.

Článek

Brněnská je hlavní ulice ve Starém Blansku, opravuje se vodovod, kanalizace, povrch vozovky i chodníky. Práce by měly být hotové do listopadu.

Uzavřená je část silnice 37937 od křižovatky s ulicí Luční po budovu Synthonu. Přístupná zůstala část Brněnské ulice po křižovatku s Hořickou i průjezd k průmyslovému areálu ulicí Na Lukách až ke křižovatce ulice Na Brankách s ulicí Brněnskou. „Místní, kteří bydlí v opravovaném dosud uzavřeném úseku Brněnské ulice mezi křižovatkou s ulicí Hořickou a Na Brankách, už se ke svým domům budou moci omezeně dostat, vždy po dohodě se stavbou,“ uvedl hlavní stavbyvedoucí František Vintr.

Autobusové zastávky Brněnská, Synthon a rozvodna točna jsou nově pro oba směry bez náhrady dočasně zrušeny. Linka 152 jezdí mezi zastávkami Blansko, autobusová stanice a Blansko, Olešná odklonem po silnici 379 přes odbočku u Svaté Kateřiny podle speciálního výlukového řádu.

„Hotová už je nová kanalizace, vodovod i kanalizační a vodovodní přípojky v části ulice Brněnská, vyměněný je plynovod i přípojky, právě jsme dokončili demontáž původního vedení plynu a už přepojujeme na nové vedení. Mezi ulicemi Hořická a Na Brankách pokračují práce na poslední vrstvě komunikace i příprava na výměnu nového veřejného osvětlení i opravy chodníků,“ uvedl Vintr.

Práce v Brněnské začaly v polovině ledna, hotovo má být do listopadu. Na opravenou Brněnskou se příští rok napojí chystané přemostění železničního koridoru.

Reklama

Doporučované