Hlavní obsah

V Blansku začne další etapa opravy Brněnské

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Blansku začne druhá etapa rozsáhlé opravy Brněnské, hlavní ulice ve Starém Blansku. Opravovat se bude vodovod, kanalizace, povrch vozovky i chodníky. Řidiči musejí počítat s dalším dopravním omezením.

Článek

První etapa začala v polovině ledna, kdy stavebníci uzavřeli křižovatku s ulicí Na Brankách. Druhá etapa začne v pondělí, potrvá do konce května. Nově uzavřená zůstane část Brněnské od křižovatky s Hořickou po křižovatku s ulicí Na Brankách. Semafory budou dopravu řídit kyvadlově v úseku od křižovatky s ulicí Na Brankách po vjezd do areálu firmy Synthon. Průjezd zůstane zachovaný ulicemi Na Lukách a Na Brankách. Řidiči, kteří míří z Blanska na Brno, by se ale Brněnské měli vyhnout.

„Osobní i nákladní automobily směřující z Blanska na Olešnou nebo ty, které pojedou od Šebrova na Blansko, bude dopravní značení navádět na objízdnou trasu, která povede po silnicích II/374, II/379 a III/37937 přes Svatou Kateřinu. Autobusové linky budou moci opravovaným úsekem ve druhé etapě pouze projíždět, zastávky v Brněnské ulici budou zrušeny, autobusové linky IDS v nich nezastaví,“ uvedl stavbyvedoucí Richard Polák.

Na první dvě etapy navážou ještě další práce rozdělené do několika etap, při nichž podobným způsobem stavbaři opraví zbytek Brněnské až po vjezd do Synthonu. Přesné termíny prací ale zatím nejsou stanoveny, hotovo by ale mělo být předběžně do listopadu.

Reklama

Doporučované