Hlavní obsah

V boskovickém westernovém městečku se rozloučí se sezonou Příběhem rytíře

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

V boskovickém westernovém městečku se poslední zářijový den rozloučí se sezonou pohádkovým příběhem o lásce Příběh rytíře: Artas a Desiré.

Článek

V něm nebudou scházet rytířské souboje a práce se stádem koní ve volnosti, tedy bez postroje a jezdce. Zařízení to uvedlo v tiskové zprávě.

„Uspořádáním tohoto představení chceme poděkovat našim příznivcům za jejich mimořádný zájem o naše divadelní představení Vinnetou a jezdeckou show Geronimo, na která přijížděli o prázdninách z celého Česka i Slovenska. Zároveň jim ale chceme ukázat něco nového a potěšit především děti. Na příští rok připravujeme pro naše fanoušky úplně nové představení,“ uvedl trikový jezdec a vedoucí kaskadérského týmu Haraldos Stunt Brothers Michal Bednář.

Jedním z lákadel městečka je Bednářova práce se stádem šesti koní ve volnosti, kterou mohli diváci obdivovat v jezdecké show Geronimo. Ovládá je pouhými pohyby rukou, gesty a hlasem, výsledkem je cosi jako balet s koňmi. Návštěvníci o tuto podívanou nepřijdou ani v chystaném představení.

V příběhu bojuje udatný rytíř Artas o srdce princezny Desiré z království Galdarského. Získá jej i její ruku v rytířském turnaji vyhlášeném králem. Na znamení lásky jí Artas věnuje stádo koní. Desiré souhlasí se svatbou. Než si však stačí dát s milým na obřadu novomanželský polibek, na scéně se objeví temný hrabě Boris, který chce uchvátit Desiré i království. Další děj je podle pořadatelů plný zvratů a soubojů, do nichž se zapojí i princezna, která bude muset zachránit svého milého.

Představení je v plánu 30. září. Dějištěm příběhu bude jezdecká aréna westernového městečka.

Boskovické westernové městečko je se Šiklovým mlýnem největší zařízení prezentující v Česku Divoký západ, atrakcí jsou mimo jiné repliky tehdejších budov. Ročně ho navštíví desítky tisíc lidí.

Reklama

Doporučované