Hlavní obsah

V Brně bude část cestujících jezdit v létě opět na dolní nádraží

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Část cestujících, kteří jezdí do Brna vlakem, budou muset od 4. července do 2. srpna využít dolní nádraží.

Článek

„Kvůli výluce jedné koleje mezi hlavním nádražím a Židenicemi budou jezdit některé vlaky odklonem právě před dolní nádraží,“ řekli mluvčí Správy železnic Nela Friebová a společnosti Kordis JMK Květoslav Havlík.

Na jihomoravských dálnicích přes prázdniny žádné nové uzavírky nezačnou, chystají se však na silnicích prvních třídy i nižších tříd a stejně tak v krajském městě. Na železnici bude několik výluk, kvůli kterým bude nutné zavádět náhradí autobusovou dopravu.

Na dálnicích pokračují stavby započaté na jaře. Jedná se jak o opravy dálnice D1 mezi 168. a 178. kilometrem, tak o opravu jízdního pásu na dálnici D2 směrem do Brně mezi 32. a 43. kilometrem. Ta by však měla skončit už 2. července, vyplývá z webu Ředitelství silnic a dálnic.

V Brně pokračují omezení v okolo Zvonařky a od 1. srpna se přidají opravy nedaleko v Opuštěné ulici na velkém městském okruhu. Pokračuje také omezení v souvislosti se stavbou okruhu v Žabovřeské ulici.

Celý letošní rok se musejí řidiči vyhnout mostu přes Novomlýnské nádrže na silnici I/52. Vzhledem k nižší intenzitě provozu začnou silničáři během prázdnin opravovat i další tři úseky této silnice mezi Pasohlávkami a Mikulovem.

Opravy a tedy omezení, která mají často podobu kyvadlového provozu, se dotknou i dalších silnic první třídy v kraji. Na silnici I/38 se bude o prázdninách opravovat most v Grešlovém Mýtě. S omezením je nutné počítat na silnici I/43, kde pokračuje do 18. července oprava kruhového objezdu v Letovicích a tři týdny na přelomu prázdnin se bude opravovat křižovatka u Kuřimi.

Na silnici I/50 se bude v létě pracovat mezi Brankovicemi a Nesovicemi. Na silnici I/54 se bude opravovat ve Strážovicích, v červenci ještě ve Veselí nad Moravou a od srpna začne oprava úseku z Veselí do Moravského Písku. Na silnici I/55 se budou opravovat mosty v Hodoníně a v Břeclavi od srpna křižovatka ulic Jana Skácela a třídy 1. máje.

Na železnici způsobí největší výluku kromě zmíněné v Brně opravy vždy jedné ze dvou kolejí mezi Brnem a Střelicemi. Začala tento týden a pokračovat bude do poloviny října. „Opravy souvisí s plánovanou modernizací a elektrizací tratě,“ řekla Friebová.

Od 8. do 28. července se budou dělníci pohybovat na trati mezi Letovicemi a Březovou nad Svitavou, kde se budou měnit kolejnice a opravovat přejezdy.

Další výluky se týkají regionálních tratí. Až do konce srpna pokračuje dlouhodobá výluka tratě ze Šakvic do Hustopečí. Prvních deset červencových dnů se nebude jezdit mezi Moravskými Bránicemi a Rakšicemi, od 27. července do 8. srpna nepojedou vlaky mezi Zaječím a Kobylím.

Reklama

Související témata:

Doporučované