Hlavní obsah

V Brně budou dopravní omezení u Konečného náměstí a v Benešově ulici

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Tramvajová zastávka Konečného náměstí v Brně bude delší a bezbariérová. Úprava souvisí s blížící se výlukou linky 1, která od příštího roku pojede Veveří ulicí a zastávku obslouží.

Článek

Dělníci začali ve čtvrtek úpravami tramvajového ostrůvku ve směru na Bystrc, v termínu od 11. do 18. prosince se přesunou na ostrůvek ve směru do centra. Práce ovlivní projíždějící řidiče i cestující městskou hromadnou dopravou, uvedla dnes v tiskové zprávě Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Kvůli opravě ostrůvku ve směru na Bystrc nemohou řidiči využít předjízdný pruh. Místo toho budou vedeni přes tramvajový pás. Totéž bude platit při opravě ostrůvku na opačné straně, kdy se navíc bude jezdit obousměrně Jiráskovou ulicí a nebude možné vyjet z Jiráskovy do Veveří v křižovatce u Konečného náměstí, uvedla Dudková.

Tramvajová zastávka ve směru od České je pro linky 3, 11, 12, N92, N93 a N99 dočasně přeložena vpřed za křižovatku s Kotlářskou ulicí.

Další omezení čeká řidiče i cestující o víkendu v Benešově ulici. „V úseku Novobranská-Divadelní bude kvůli opravám tramvajové trati a výměně výhybek zúžená vozovka. V blízkosti záboru bude navíc platit zákaz zastavení. Auta ve směru k hlavnímu nádraží projedou přes vyklizená parkovací místa u chodníku, auta ve směru k Malinovského náměstí pojedou bez omezení,“ dodala Dudková.

Ulicí v sobotu od 8:00 do 20:45 a v neděli od 8:00 do 17:00 neprojedou tramvaje. Linky 1 a 9 pojedou z hlavního nádraží na Moravské náměstí obousměrným odklonem přes náměstí Svobody. Linka 2 bude rozdělena na úsek Stará osada - Malinovského náměstí a Hlavní nádraží - Modřice, smyčka. Linka 4 pojede z Malinovského náměstí na Českou obousměrným odklonem Rooseveltovou ulicí. Cestující mohou v úseku využít pravidelnou autobusovou linku 67.

Kvůli podbíjení tramvajové tratě bude o víkendu omezený provoz tramvají také mezi zastávkami Celní a Krematorium. V sobotu od 8:30 do 16:30 bude vyloučen provoz tramvají ve směru od zastávky Celní k zastávce Krematorium. V neděli od 9:10 do 17:10 to bude naopak.

Se změnami v železniční dopravě musí cestující od příštího pátku počítat na lince S41 z Brna do Hrušovan nad Jevišovkou. Místo vlaků tam až do 3. prosince pojedou autobusy.

Reklama

Doporučované