Hlavní obsah

V Brně je menší zájem o kroužky, rodiče se zápisem vyčkávají

Foto: Shutterstock.com

„Ilustrační foto.“

Reklama

Menší zájem o kroužky pro děti v porovnání s minulými roky zaznamenali ve Středisku volného času Lužánky v Brně.

Článek

Rodiče vyčkávají, jaká bude situace a zda se kroužky uskuteční, sdělila ČTK Kristýna Kolibová, PR manažerka střediska. V minulém školním roce nabídku volnočasových aktivit limitovala či přímo znemožňovala opatření proti šíření koronaviru. Kroužky v Lužánkách začínají na začátku října. Zájemci se mohou hlásit od 1. června. Druhou vlnu přihlašování ve volnočasovém středisku očekávají v září.

Rodiče a děti mohou pro nadcházející školní rok vybírat z téměř 600 kroužků. „Každoročně přidáváme nové kroužky podle trendů, podle zájmu a připravujeme se i na možnost opětovné distanční výuky,“ oznámila Kolibová. Středisko volného času má kromě hlavní budovy v Lužánkách pobočky po celém městě.

V nabídce je i 50 novinek, mezi které patří například záchranářský kroužek, kroužek pro cukráře, bojové sporty nebo hra na housle. Kromě toho ve středisku chystají i několik on-line kroužků, hlavně z výtvarných oborů. Další kategorií je pak příprava na přijímací zkoušky na střední školy, která se bude také konat distančně.

Na on-line výuku se v Lužánkách zaměřili v minulém školním roce a vymysleli koncept tvořivých balíčků, který na jaře umístili na svůj nový e-shop. V obchodě lze zakoupit různé sady na domácí tvoření a pro výuku výtvarných oborů, která se tak snáze přesune do on-line prostředí. Jde například o rukodělné činnosti, keramiku, divadlo, vaření nebo techniku.

„Specifikem minulého roku byla také pestrá nabídka interaktivních procházek v Brně a okolí. Lužánečtí lektoři se snažili nahradit akce pro veřejnost a zároveň rodinám s dětmi umožnit aktivní trávení volného času na čerstvém vzduchu,“ popsala Kolibová změny, kterými středisko prošlo v době, kdy nebylo možné kroužky a jiné již zaběhnuté volnočasové aktivity organizovat.

Otázkou podle Kolibové zůstává, v jakém režimu se budou kroužky konat v příštím školním roce. Žádná omezení týkající se hygienických opatření nebo kapacit jednotlivých skupin zatím dopředu neplánují. Na případnou distanční výuku připraveni jsou. „Sledujeme vládní nařízení, podle kterých se budeme řídit,“ uzavřela

Reklama

Doporučované